Korg
Korg

Så ska ditt hem se ut till hösten 

Höstens inredningstrend är minimalistisk och stilren med mjuka textiler i dova färger. Material i trä är med och ger din interiör värme, vilket är perfekt för de kalla månaderna vi står inför. Vi ser en fusion mellan dansk och japansk design, varifrån vi bland annat ser svara detaljer som skapar lite kontrast till de ljusare skandinaviska tonerna.

Härliga nyanser

I höst hålls färgskalan till dova färger då det är ett stort fokus på lugn och harmoni i inredningen. De kalla, ljusa och skandinaviska färgerna möter de varmare och mörkare nyanserna från den japanska inredningen. Det är även härifrån vi ser de svarta detaljerna som skapar en kontrast till de nordiska nyanserna. Håll därför din inredning i dova, naturliga färger och pigga upp den med inslag av svart, exempelvis i lampor och textilier. 

Tyg med struktur

Bouclé och plysch följer oss in i hösten- och vilken härlig trend. De mjuka tygerna är perfekta för säsongen och bjuder in till mys och avkoppling. Tygets struktur skapar ett blickfång i vardagsrummet, och det är svårt att inte låta bli att röra vid det. Om du fallit för trenden, överväg då en ny soffa i det läckra tyget. Om du inte är helt redo att låta bouclén ta så mycket plats, satsa då på en mindre möbel som en sittpuff eller fåtölj.

 

Naturmaterial

Det finns ett fokus på material i höst. Speciellt trä som inte bara ger värme och lyster till interiören, det utstrålar även bra hantverk- något som är viktigt i den danska designkulturen, men även i den japanska. Lägg till trämöbler i din inredning, och var inte rädd för att blanda ljust och mörkt trä. Håll dig dock till trä i antingen kalla eller varma nyanser om du vill hålla en röd tråd i ditt hem.

 

Meditativa mönster

Pricken över i:et till din inredning- nämligen inredningstillbehör- hösten bygger på repetitiva mönster som verkar meditativt och stödjer trenden med lugn och balans i hemmet. Dekorera med kuddar, mattor, lampor och vaser i dessa lockande mönster. Dekorera dina väggar med tavlor och väggdekorationer som också sätter prägel till lugnande strukturer och former. 

 

Har du blivit inspirerad av höstens trender? Bjud gärna in oss till din inredning via @ilvasverige och #ILVAsverige, så att vi, och andra, kan inspireras av dig🤍

Shoppa allt till höstens hem här

Behöver du mer inspiration?