Korg
Korg

Plats för allt - så inreder du det lilla hemmet

Även om hemmet är smått ska det naturligtvis finnas plats för att kunna umgås och hygga sig. Om hemmet inte har många kvadratmeter, gäller det att hitta smarta lösningar och tänka kreativt. Kanske ska du överväga ett matbord som kan dras ut och förlängas. Och kanske är en säng som kan förvandlas till en soffa den perfekta lösningen för dig. Se här, hur vi har inrett ett litet hem med smarta lösningar.

Från soffa till säng på några sekunder

En säng är nödvändig i varje hem – oavsett om hemmet är stort eller litet. Och en soffa är som känt också trevligt att ha. Men vad gör du om du exempelvis bor litet och endast har plats för en av de två. Då väljer du såklart en bäddsoffa som uppfyller båda behoven. Soffa om dagen, säng om natten. Så behöver du bara koncentrera dig på att slappna av i en trevlig miljö – oavsett när på dygnet du har behov för att koppla av.

Det utdragbara matbordet

Med ett litet hem är det nödvändigt med ett mindre matbord. Men det behöver inte betyda att du inte kan bjuda in gäster. Välj ett smart matbord som inte tar så mycket plats men som ger dig möjlighet att förlänga bordet. För vi vet ju mycket väl att det emellanåt behövs mer plats runt matbordet när trevliga stunder ska avnjutas tillsammans med vänner och familj.

Den multifunktionella puffen

En puff är både praktisk och dekorativ att ha stående i hemmet – och de kan fås i alla möjliga former och färger så att du enkelt kan hitta en variant som passar din inredning och stil. Du kan använda den som ett alternativ till soffbordet, som viloplats för dina trötta fötter när du slappnar av i soffan, som sängbord när du har vecklat ut soffan till säng eller också som förvaring för diverse saker. Kom själv på flera sätt att använda puffen eller klicka på blogginlägget nedanför..

God inspiration till ditt hem - nedanför