Korg
Korg

Nu kommer säsongens nyheter

Vi säger farväl till vintern och välkomnar den nya säsongen med öppna armar. En säsong som inte endast bjuder på vår, varmare temperaturer och ljusare dagar, men även massor av härliga nyheter till hemmet. 

Retromaterial:

Velour och sammet är några av de material som har varit återkommande de senaste åren, och de är fortfarande närvarande i ILVAs nya kollektion. Dessa material passar perfekt med designstilen från 1950-talet. Därutöver kommer du fortsatt att se marmor och rotting bland nyheterna.

Rökfärgade detaljer:

De mörka träsorterna är till stor del associerade med 1950-talets interiör. Den mörka färgen på träet är med och ger möblerna en känsla av lyx. Den mörka glöden i träet fungerar också otroligt bra med mässing, de mörkare och djupare tonerna samt med beige och sand, som du hittar i samma bruna skala av jordtoner. 

Det mörka träet passar också i en mer minimalistisk och nordisk inredning, där en enkel, mörk möbel kan bidra med värme och kontrast till inredningen. Du ska därför inte vara rädd för att kombinera det ljusa med det mörka träet.

Jordiga färger:

Våra skandinaviska hem är ofta ljusa, stilfulla och minimalistiska till uttrycket. Detta uttryck kommer nu att få mer av de mörka tonerna. En av de stora trenderna för säsongen, är designer i naturens vackra jordiga toner - allt från ljusa beige toner till mörkbruna toner, vilket våren är tydligt präglat av.

Omfamnande formgivning:

Sedan 1950-talet har både våra hem men också rummen generellt blivit mycket större. Vi har i många år sett en tendens mot större soffuppställningar där hela familjen får plats. Men 50-talet präglades också av små fina soffor med runda former. Här var det ofta tal om en omfamnande möbel med massor av karaktär och vackra färger. De organiska formerna har dominerat trendbilden i flera säsonger nu, men har nu bara förstärkts av den nuvarande världssituationen. Bristen på mänsklig kontakt har resulterat i ett ännu större behov för möbler som har en närmast omfamnande effekt. 

 

En ny säsong och förnyelse av hemmet står för dörren

Nyheter till vardagsrummet

Nyheter till matrummet

Se alla nyheter