Korg
Korg

Inredningstrend: Plysch och mjuka textiler

I 2023 ger vi vår kärlek till plysch och mjuka textilier. Det är en trend som kommit för att stanna, för vem gillar inte att omge sig med bekväma plyschtyger?

Varför inreda med plysch?

När du inreder med plysch skapar du en miljö som bjuder in till mys och behaglig avslappning. Det mjuka plyschtyget har en nästan magnetisk verkan på oss, vi kan knappt låta bli att känna på och låta oss sjunka ned i det. Den strukturerade och pälsliknande ytan talar direkt till känselsinnena, vilket kan ge dig en känsla av välbefinnande och trygghet. Med några mjuka kuddar eller en liten sittpuff bredvid soffan kan du på ett lätt sätt inreda med plyschmodet.

Lugn och elegans med neutrala nyanser

Vår kollektion av möbler och heminredning i plyschmaterial kommer i dämpade och naturliga färger. Det skänker elegans och stil till inredningen och utstrålar ett lugn som får dig att vilja slappna av helt.

Skapa kontraster

Genom att få in plysch och andra mjuka textilier i din inredning skapar du kontrast till hårda material som trä och sten, vilka ofta har en framträdande plats i hemmet. Med en mjuk motpol förändrar du helhetsintrycket och skapar en genomgående balans och harmoni. Detta kan åstadkommas både genom att inreda med en större möbel, som en mjuk stol i plysch eller en plyschsoffa, eller med hjälp av mindre ting som fluffiga kuddar eller en mjuk golvmatta.

Se här några av våra möbler och heminredningar i plysch och andra mjuka textilier. Du kan hitta allt från mjuka fåtöljer och soffor till diskreta dekorationskuddar och sittpuffar.

Mer inspiration