Korg
Korg

Gläd dig till våra nyheter

Vi säger farväl till vintern och välkomnar den nya säsongen med värme. En ny säsong som inte bara bjuder på vår, varmare temperaturer och ljusare dagar, men också massor av härliga nyheter till hemmet. Vi har samlat några av säsongens nya trender, som du kan bli inspirerad av och använda till din egen inredning. Alla nyheter går att hitta i vårt varuhus och på webbshoppen från vecka 9 – något att verkligen se fram emot.

Bjud in färg:

Vi är helt förälskade i färg denna säsong. Färger ger den perfekta möjligheten för att ge din inredning nytt liv och en frisk vind. Denna säsongs färger präglas i hög grad av de populära gula, röda, blå och grå tonerna som vi har sett mycket av de senaste åren. ”Lek med färger” är en av säsongens trender, som betyder att vi inte ska vara rädda för färg, och gärna kombinera dem på olika sätt lite varstans där det ger mening och ser alldeles förträffligt ut.

När det smäller till med färger, är de gråaktiga tonerna väldigt bra att inreda med, då de passar bra tillsammans med alla olika typer av färger. De gråaktiga tonerna har ett lugnande och sofistikerat uttryck över sig, som dämpar av de mer framträdande färgerna. Detta är med och säkerställer ett inbjudande och balanserat uttryck i ditt hem. Då huvudfärgerna gul, röd och blå har breda färgskalor från det ljusa till det mer djupa och mörka, så finns det nästan oändligt med möjligheter för att experimentera och använda de olika nyanserna i din inredning.

Organiskt formspråk och mjuka kanter: 

Denna säsong präglas av det organiska formspråket, och därför kommer vi att se möbler och inredningstillbehör med runda former och mjuka kanter. Det organiska formspråket tillför säsongens inredning en graciös look och ger samtidigt möjligheten för att vara kreativ genom att mixa de olika designerna.

Tyngd, som ger inredningen en internationell touch:

Under denna säsong är det omöjligt att inte träffa på designer med tyngd. Soffor, bord och inredningstillbehör som står stabilt och solitt på golvet, är en populär trend som följer med in i denna säsong. De tyngre designerna ger inredningen en mer internationell och lyxig look, och är samtidigt med att ge sofforna ett mjukare, pampigt uttryck som bär med sig en känsla av vikt eller annars en lite bastant look.

Pelare och bågar, som hämtar tillbaka art deco:

Art deco är en stilriktning som innebär att där inte sparas på inredningen, tillbehöret eller färgerna. Denna stilriktning i form av pelare och bågar, är använd som inspiration i denna säsong. Särskilt inredningstillbehör som lampor, glas och vaser, som t.ex. har skårat glas, gör sig riktigt bra med art deco-stilen och bidrar med ett elegant och lyxigt uttryck i inredningen.

Den oumbärliga skandinaviska looken:

När det kommer till den mer dämpade looken och färger under denna säsong, kommer vi att se mer av brända och ljusgrå, beige och naturliga färger. Detta tar särskilt skepnad i form av naturmaterial på diverse trämöbler, som går hand i hand med den skandinaviska looken. De naturliga nyanserna hjälper till att mjuka upp hemmet och ger hemmet ett varmt och elegant uttryck. Här skapas en vacker balans med de brända och ljusa utgåvorna av säsongens färger gul, blå och röd.

 

Vi ser fram emot vecka 9, där en ny säsong och hemförnyelse står för dörren