Korg
Korg

5 tips för en trevlig inredning i sommarhuset

Det finns nästan inget trevligare än att spendera tid i sommarhuset om sommaren. Här får du därför 5 tips på hur du kan göra inredningen i sommarhuset extra trevlig med möbler och inredningstillbehör för en avslappnad atmosfär.

1. Skapa ett hyggeområde

Sommarhus är lika med hygge och därför är det alltid trevligt att ha några "hyggeområden" där man kan luta sig tillbaka och slappna av tillsammans med vänner och familj. Ett sådant hyggeområde kan vara ett hörn i ett rum med en trevlig fåtölj och lampa, där du kan sitta och slappna av med en bra bok. Med mjuka kuddar och plädar i olika färger och mönster blir det också lätt att skapa den perfekta sommarhusstämningen - oavsett om det är säsong eller inte.

2. Kom ihåg belysningen

Det är inte alltid att solen skiner och då kan det vara bra med trevlig belysning i sommarhuset vilket gör stor skillnad för atmosfärens uttryck. Med lampor skapar du också en helt annan stämning under mörka kvällar och dagar. Och när du spenderar tid på terrassen, så kan solcellslampor och lyktor göra en stor skillnad om sommarkvällarna. Bra, eller hur?

3. Trevliga och inbjudande rum

När dagen närmar sig sitt slut är det trevligt att kunna söka sig till ett inbjudande sovrum eller kammare, vilket ger trygghet och en god natts sömn. Du kommer långt med en bra säng, men för att skapa den perfekta atmosfären, så kan du enkelt lägga till en fin sänggavel, kuddar samt möbler för förvaring av kläder och skor.

4. Ett skönt inomhusklimat med växter

Skapa ett bekvämt inomhusklimat med växter! Växter finns i många nyanser, storlekar och färger, vilket gör det enkelt att skapa en grönskande och bekväm inomhusmiljö. Till dina växter kan du enkelt kombinera vaser, krukor och blomkrukor så att din inredning får en touch av vackra och iögonfallande detaljer.

5. Soffan är samlingspunkten

Det råder ingen tvekan om att vi tillbringar mycket tid i soffan och det gäller även i sommarhuset. För många är detta samlingspunkten för familjen, eftersom det är där det finns gott om utrymme för lek och avslappning. För många är en U-formad soffa en bra lösning i sommarhuset om man är många i familjen eller ska ha gäster över. Alternativt kan du dekorera vardagsrummet med flera soffor i 2- och 3-sits utföranden för att ha gott om plats.

Perfekta produkter till sommarhuset

Längtar du efter mer inspiration till hemmet?

Se alla nyheter till

Trädgården

Bli inspirerad till inredningen av ditt

Vardagsrum

Så skapar du bra

Förvaring