Korg
Korg

5 tips för en inbjudande hall

Hallen är den första platsen du möter när du stiger innanför dörren därhemma. Därför är det viktigt att hallen känns öppen och inbjudande.
Här får du 5 tips på hur du kan inreda för en inbjudande och praktisk hall därhemma.

1. Göm stöket med stängd förvaring

I hallen ska man av med ytterkläderna och allt det andra. Och det kan snabbt bli stökigt när skor, jackor, väskor, cykelhjälmar och paraplyer ligger framme. Det är inte heller alltid man har tid att lägga allt åt sidan på ett snyggt och städat sätt med öppen förvaring. Det enklaste sättet att få bort stöket snabbt och enkelt på, är med stängd förvaring som skoskåp, små byråar eller skåp.

2. En plats för småsakerna

Vad gör man av nycklar, cykellampor och andra småsaker man använder varje dag, som heller inte ska gömmas bort allt för väl? Med ett litet avlastningsbord placerat i entrén har du ett ställe för alla slags småprylar. Du kan ställa ett par fina skålar eller krukor på avlastningsbordet för att hålla extra styr på sakerna. Förgyll eventuellt med en liten växt som sprider extra hygge.

3. Utnyttja utrymmet med förvaring på höjden

Om man inte har så mycket förvaringsutrymme i sin hall så är det viktigt att använda utrymmet effektivt. Om du väljer en hatthylla med krokar kan du utnyttja utrymmet på höjden. Där kan du förvara cykelhjälmar eller ställa små fina korgar för förvaring av mössor och andra uteklädestillbehör.

4. En dekorativ och praktisk sittplats

En liten sittmöbel som en puff, pall eller bänk är både dekorativa och riktigt praktiska att ha stående i hallen därhemma. Du kan först och främst sitta på dessa när du ska knyta skorna på morgonen. Dessa ger också en trevlig plats att lägga väskan på när du kommer hem, så står den redo för nästa dag. Har du utrymmet kan du göra en bänk extra dekorativ med skinn och kuddar.

5. Detaljerna fulländar inredningen

Nu har du styr på förvaringen och allt det praktiska i hallen. Fullända inredningen med dekorativt tillbehör som ger den sista, inbjudande touchen. Placera en golvmatta som leder från ytterdörren och genom entrén vilket både ser snyggt ut och skyddar golvet mot märken och smuts. En eller flera speglar på väggen kan få entrén att upplevas som större och mer öppen. På så sätt kan du också kolla om du är redo för dagen innan du går hemifrån på morgonen.

Saknar du inspiration till hemmet?