Korg
Korg

4 tips till det trevliga sommarhuset

Oavsett om det rör sig om flera veckor eller en enstaka helg, så är glädjen att få komma bort den samma. Avslappning, hygge och äkta kvalitetstid är så gott som garanterade när du tar till sommarhuset – inte minst om du skapar den rätta inredningen som skapar den perfekta stämningen.

1/ Skapa semesterstämning

I en hektisk vardag har vi ibland behov för att koppla bort från jobbet, de husliga plikterna, sociala arrangemang och livet online. Vi söker oss mot oaser där förpliktelser och förväntningar inte existerar. Det enda du behöver tänka på är att njuta av sällskapet med dig själv eller din familj, så att du kan komma tillbaka till en vardag med förnyad energi. Här är ett sommarhus idealiskt. Om du förmår att inreda huset så att atmosfären blir inbjudande, avslappnad och trevlig, så kommer du automatiskt att söka dig dit när du behöver andrum.

2/ Inred med de rätta färgerna

Använd gärna färg i sommarhuset men håll dig till de ljusare sommarnyanserna. Välj t.ex. en ljus soffa och dekorera den med färgglada kuddar och plädar. Är du modig, kan du välja tillbehör i färgglatt mönster för att piffa upp miljön. Färgerna är med och ger sommarhuset en härlig atmosfär.

3/ Gå all-in på textilier

Välj mjuka textilier för att skapa längtan om att slappna av. En läcker, mjuk pläd är helt fantastisk at svepa sig in i när sommarkvällarna blir lite kyligare, på terrassen eller i vardagsrummet.

4/ Inred för den rätta stämningen

För att skapa den perfekta sommarhusstämningen, är de små detaljerna avgörande. Placera levande ljus runt om i hemmet, häng bilder på väggarna och bjud in naturen med växter. Om det går lite längre tid mellan dina besök till sommarhuset, så kan du välja växter av den konstgjorda sorten.

Inred för ett drömlikt sommarhus