Korg
Korg

Duka ett inbjudande julbord

Finns det något bättre än att bjuda in gäster till ett väldukat bord som du har lagt ner tid och energi på? Ett fint dukat bord är början på en förhoppningsvis fantastisk kväll med familj och vänner, med god mat, mycket prat och skratt. Behöver du lite inspiration till hur årets julbord ska se ut, så titta här, där vi visar vår version.

Julens färger

Färgpaletten för årets julbord är i den mer dämpade skalan. Tänk blått, grått och grönt i mjuka toner, som ger en känsla av lugn och av nordisk elegans.

Julens servis

Tänk på balansen när du väljer din servis. Välj tallrikar som har lite struktur och para ihop dem med enklare vinglas i klassisk design, eller tänk tvärtom och satsa på glas med detaljer, och para sedan ihop detta med släta tallrikar. Välj mässingsbestick om du letar efter en varmare look i dukningen, välj svart eller det klassiska rostfria stålet, om du föredrar en lite coolare look.

Julens detaljer

Även om fokus i år ligger på den lite mer dämpade och enkla looken måste det ändå synas att det är ett julbord. Dekorera därför bordet med ljus, eleganta julfigurer och grenar från eukalyptus eller gran. Använd tygservetter för en mer exklusiv look och dekorera dessa som vi gjort här.

Shoppa årets julbord här

Dela ditt julbord

Vi hoppas att du har fått inspiration till hur ditt julbord ska se ut i år. Vill du, så blir vi glada om du delar det på Instagram och taggar #ILVAsverige och @ILVAsverige, så att vi och andra kan inspireras av dig.🤍 Vi önskar dig och dina närmaste god jul och gott nytt år.

Här hittar du mer inspiration till julen