Köpvillkor

 1. Prissäkerhet
 2. Köpprocess
 3. Betalning
 4. Villkor vid leverans och avhämtning
 5. Leveransformer
 6. Förseningar
 7. Annullering
 8. Ångerrätt och öppet köp
 9. Reklamation
 10. Personuppgiftslagstiftning

1. Prissäkerhet

Om du har handlat en vara hos ILVA, och inom 30 dagar fr.o.m. avlämning av varan, hittar denna vara till ett billigare pris hos ILVA eller i en annan butik, så återbetalar vi mellanskillnaden i form av ett presentkort.

1.1. Vad behöver du göra?

Skulle du mot förmodan hitta produkten billigare hos oss eller i annan butik efter ditt köp behöver du kontakta vår kundservice med underlag eller så kan du vända dig direkt till fysisk butik. Kontakta kundservice

1.1.1. Villkor för prissäkerhet

 • Köpdatum är det datum du har mottagit din vara i fysisk form, vilket vi betraktar som leverans- eller avhämtningsdatum, datumet framgår i din senaste uppdaterade orderbekräftelse. Hämtar du varan senare än datumet som framgår på orderbekräftelsen är det naturligtvis det datumet då du hämtar din vara som räknas som köpdatum.
 • Du ska vända dig till kundservice eller butiken när det nedsatta priset är aktuellt, glöm inte att ta med ditt kvitto eller orderbekräftelse.
 • Prissäkerheten omfattar inte restpartier, köerbjudande, öppningserbjudanden, utställningsmodeller, specialbeställingar och trädgårdsmöbler mm som är nedsatta vid säsongsavslutning. Prissäkerheten omfattar heller inte servicetjänster som exempelvis leverans.
 • Gäller endast privatköp.

2. Köpprocess

I samband med köp väljer du hur du vill få din vara levererad. Du kan välja avhämtning eller leverans med ILVAs transportfirma eller postpaket. Du kan välja flera leveranssätt för samma order vid köp i vår fysiska butik.

2.1. Avhämtning i butik

Vid köp i våra fysiska butiker kan du välja att hämta varan i vår butik.

Avhämtningsadress och tidpunkt för avhämtning (datum) anges vid köp och finns med på orderbekräftelsen som skickas till dig via e-post. Du får en avisering via sms/e-post när din vara är klar för avhämtning i butiken. Öppettider hittar du på vår hemsida. Om tidpunkten för avhämtning är mer än 14 dagar efter köptillfället, får du en vecka före avhämtning ett statusmeddelande via e-post från oss.

2.2. Hemleverans

Du kan välja att få din vara levererad till din hemadress. Priser och villkor för leverans av möbler baseras utifrån ditt postnummer. Även transport utanför fastlandet inom Sverige är ofta möjligt, då genom fast broförbindelse eller färja med kapacitet för större varutransporter. Har du frågor kring frakt och leverans oavsett postnummer är du välkommen att kontakta vår kundservice. Kontakta kundservice

2.2.1. Leverans inom postnummer 20000-29999 (zon 1)

Leveransadress och -tid (datum och ett intervall på 5–8 timmar) anges vid köp och finns med på orderbekräftelsen, som du får via e-post. Dagen före leverans får du ett sms/e-postmeddelande med tidsangivelse och ett intervall på 3 timmar. På leveransdagen ringer chauffören cirka 30 minuter innan ankomst från ett danskt telefonnummer.

2.2.2. Leverans inom postnummer 10000-19999, 30000-76999 (zon 2)

Leverans sker med extern transportör CONWAY till ett pris av 1.299 kr. Leverans sker inom 15 arbetsdagar till trottoarkant med en man per bil, d.v.s. ingen bärhjälp. Transportören kontaktar dig via sms eller e-post dagen innan leverans med närmre information och bokning av leveranstid.

2.2.3 Leverans inom postnummer 77000-99999 (zon 3)

Leverans sker med extern transportör Conway, till ett pris av 3.999 kr. Leverans sker inom 15 arbetsdagar till trottoarkant på engångspall med en man per bil, d.v.s. ingen bärhjälp. Transportören kontaktar dig via sms eller e-post dagen innan leverans med närmre information och bokning av leveranstid.

2.3. Leverans till postombud

Vid köp online kan du välja att få din vara levererad med postpaket. När du anger leveransadress får du uppgifter om leveranstid. Orderbekräftelse med angiven leveransadress och avtalad leveranstid skickas till dig via e-post.

3. Betalning

Observera att det är olika betalningsvillkor som gäller beroende på om du har köpt varan i en av våra fysiska butiker eller i vår webbutik ilva.se.

3.1. Prisfel i fysisk butik och på ilva.se

Om en vara eller tjänst är såld till ett uppenbart prisfel, och vi kan bevisa att du som köpare hade kännedom eller borde ha haft kännedom att det har rört sig om ett fel, så förbehåller vi oss rätten att annullera köpeavtalet. Om olyckan är framme och en vara är slutsåld, så kommer vi fortast möjligt att kontakta dig för en lösning.

3.2. Betalning vid köp på ilva.se

Alla betalningar sker säkert med DIBS Payment Service. Det betyder att kommunikationen är krypterad så att varken ILVA eller andra kan fånga upp dina kort- och kontouppgifter. DIBS betalningslösningar är godkända av de internationella kortutgivarna enligt den nya PCI-certifieringen (Payment Card Industry). Det är din garanti för att du kan känna dig säker när du handlar på www.ilva.se.

3.2.1. Betalningssätt på ilva.se

På ilva.se kan du betala på följande vis:

 • Betalkort (VISA, MasterCard, Maestro, VISA Electron)
 • Presentkort utställt av ILVA

3.2.2. Betalningsprocess på ilva.se

När du beställer på ilva.se reserveras i första hand köpesumman på betalkortet som du anger i utcheckningen och efter genomförd beställning. När beställningen sedan ska avlämnas debiteras köpesumman på betalkortet. Om vi mot förmodan inte lyckas genomföra debiteringen på betalkortet, skickar vi efterföljande ut en faktura till dig.

3.3. Betalning vid köp i fysisk butik

I fysisk butik kan du välja att betala kontant upp till ett maximalt belopp om 40.000 SEK eller med betalkort. Det går även att betala med banköverföring till ILVAs PlusGiro 5 77 52-8 (ange ditt försäljningsordernummer som meddelande när du betalar).

3.3.1. Betalningssätt i fysisk butik

I fysisk butik kan du betala på följande vis:

 • Kontanter (maximalt belopp 40.000 SEK)
 • Betalkort (VISA, MasterCard, EuroCard, Maestro, VISA Electron)
 • Presentkort utställt av ILVA
 • Delbetalning - klicka här för att läsa mer
 • Banköverföring till ILVAs PlusGiro 5 77 52-8 (ange försäljningsordernummer som meddelande när du betalar)

3.3.2. Om presentkort

Presentkort från ILVA är en värdehandling utan personlig identifikation. Det innebär att om du haft oturen att förlora ditt presentkort kan det oavsett orsak ej spärras eller ersättas. ILVA kan inte identifiera ägaren av kortet. Personen som har tillgång till kortet kan alltid lösa in det.

3.4. Betalningsvillkor

Vi kan endast behandla ditt köp och därtill avlämna köpet, när betalning har registrerats för och på ordern. Därför är det viktigt att du meddelar säljaren när du planerar att genomföra betalningen. Du bör vara medveten om att hela betalningen ska vara oss tillhanda innan vi kan skicka varan till butiken för avhämtning, eller innan den levereras. Observera att betalningen ska vara registrerad hos oss senast 4 bankdagar innan avtalat leveransdatum, oavsett vald leveransform (avhämtning, postpaket eller hemleverans). Det är dessvärre inte möjligt att betala till chaufförerna vid hemleverans med transportör.

Specialbeställningar läggs hos vår leverantör först när din betalning för din order har registrerats. För att undvika förseningar är det därför viktigt att du betalar omgående. Leveranstiden är endast ett riktmärke och kan variera efter leverantörens produktionskapacitet. Inom 7 arbetsdagar efter betalning av specialbeställd vara meddelas en bekräftad leveranstidpunkt.

4. Villkor vid leverans och avhämtning

När du köper varor i fysisk butik eller på ilva.se så kan du välja att få varorna hemlevererade alternativt hämta dessa i fysisk butik eller få dessa skickade till ett postombud. Detta omfattar dock inte varor som finns på lager i fysisk butik, utställningsvaror och outletvaror – se separat avsnitt om ”Leverans av utställningsvaror och outletvaror” under avsnittet ”Leveransformer”.

Olika villkor samt leveransformer gäller för olika leveranszoner, nedan är dessa zoner specificerade. Leverans till postombud erbjuds till hela Sverige.

Zon 1: postnummer 20000-29999

Zon 2: postnummer 10000-19999, 30000-76999

Zon 3: postnummer 77000-99999

Vi levererar endast till adresser inom Sverige, d.v.s. fastlandet samt öar med broförbindelse.

4.1. Villkor vid leverans med inbärning och leverans till trottoarkant inom zon 1

Det är ditt ansvar att den avtalade leveransadressen, kontaktuppgifter samt leveranstidpunkten är korrekt, och att du är hemma under den avtalade tidsperioden. Om du inte kan vara hemma, ska du kontakta vår kundservice senast 4 arbetsdagar innan det avtalade leveransdatumet.Kontakta kundservice

Om chauffören inte har ankommit inom det avtalade tidsintervallet, ska likaledes meddela detta inom 24 timmar till vår kundservice.Kontakta kundservice

4.1.1 Ändring av leveransadress eller leveranstidpunkt

Om du önskar tidpunkten för en leverans, kan du använda dig av länken i det e-postmeddelande du har fått skickat tillsammans med din orderbekräftelse. Om du önskar göra andra ändringar ombeds du kontakta vår kundservice. Ändring av leveransadress eller leveranstidpunkt ska ske senast 4 arbetsdagar innan den avtalade leveranstidpunkten. Vid senare ändring debiteras en ny leveranskostnad och du får räkna med extra leveranstid p.g.a. hantering. När du har gjort en ändring får du en ny orderbekräftelse från oss.

4.1.2. Leverans med inbärning

Vi avlämnar dina varor på anvisad plats på adressen, som du har bestämt – förutsatt att där är fri passage. Innan vi levererar dina varor ombeds du därför säkerställa att där är fri och ohindrad åtkomst till den plats i hemmet där din möbel ska placeras. Detta innebär att varan ska kunna passera trappuppgångar, dörröppningar, hallar, och liknande. Om vi p.g.a. platsmässiga orsaker inte kan leverera dina varor, anses leveransen vara förbrukad och vi debiterar en ny leveranskostnad för en ny eventuell leverans.

Av arbetsmiljömässiga skäl kan tunga varor på 70 kg eller mer endast levereras där det finns utrymme för att använda tekniska hjälpmedel – eller till det första hindret. Vi har tyvärr inte möjlighet att avskilja en vara på adressen.

Om uppackning av varan accepteras för att underlätta inbärning är detta på eget ansvar. Var uppmärksam på att våra chaufförer enligt lag inte får ta av sig skorna i samband med leverans. Därför kan det vara en bra idé att täcka golv, och detta ska vara gjort innan chaufförerna anländer till adressen. ILVA tar inte ansvar för eventuell rengöring av golv/mattor som saknar skydd.

Med denna leveransform levereras dina möbler omonterade och i emballage såvida inget annat har avtalats.

4.1.3. Leverans till trottoarkant – utan inbärning

Dina möbler levereras och placeras vid första dörr på gatuplan eller vid första hinder som uppstår på fraktpersonens väg från bilen till gatudörren. Ett hinder kan exempelvis vara en trappa eller en smal port som möblerna inte kan komma igenom. Med denna leveransform levereras dina möbler omonterade och i emballage.

4.1.4. Leverans av tunga varor som väger 70 kg eller mer

Av arbetsmiljömässiga skäl kan tunga varor på 70 kg eller mer endast levereras där det finns utrymme för att använda tekniska hjälpmedel – eller till det första hindret. Vi har tyvärr inte möjlighet att avskilja en vara på adressen.

4.1.5. Goda råd vid köp av stora/tunga möbler

Vid köp av stora/tunga möbler hänvisar vi i övrigt till våra leveranstips, där du kan läsa mer om vad behöver tänka på i förbindelse med din leverans.Läs leveranstips

4.1.6. Skador på inredning/bostad

Om det under leverans uppstår skador på din inredning eller din bostad, ska detta noteras på fraktbrevet/följesedeln innan chaufförerna lämnar adressen.

4.1.7. Kontroll av varan

Om emballaget är skadat vid leverans eller bär synliga tecken på defekter, så ska du på fraktbrevet/följesedeln kvittera leveransen med förbehåll för eventuella skador på innehållet. Alternativt kan du neka att ta emot varan. Om transportskadan först konstateras senare, ska du skyndsamt reklamera detta och inom skälig tid.

4.1.8. Förgäves leverans

Om du inte är hemma på den avtalade leveranstidpunkten, tar vi din vara i retur till vårt centrallager, varvid du blir debiterad en ny leveranskostnad, samt får räkna med ytterligare leveranstid vid en eventuellt ny leverans.

4.2. Villkor vid leverans till trottoarkant inom zon 2 och zon 3

Leverans sker inom 15 arbetsdagar till den angivna adressen förutsatt att din vara finns på lager och att din leverans är bokad. Det är ditt ansvar att den avtalade leveransadressen, kontaktuppgifter samt leveranstidpunkten är korrekt, och att du är hemma under den avtalade tidsperioden. Om du inte kan vara hemma, ska du kontakta vår kundservice senast 2 veckor innan den avtalade leveransveckan.Kontakta kundservice

Om chauffören inte har ankommit inom det avtalade tidsintervallet, ska likaledes meddela detta inom 24 timmar till vår kundservice.Kontakta kundservice

4.2.1. Ändring av leveransadress eller leveranstidpunkt

Om du önskar tidpunkten för en leverans eller göra andra ändringar ombeds du kontakta vår kundservice. Ändring av leveransadress eller leveranstidpunkt ska ske senast 2 veckor innan den avtalade leveransveckan. Vid senare ändring debiteras en ny leveranskostnad och du får räkna med extra leveranstid p.g.a. hantering. När du har gjort en ändring får du en ny orderbekräftelse från oss.

4.2.2. Leverans till trottoarkant – utan inbärning

Dina möbler levereras och placeras vid första dörr på gatuplan eller vid första hinder som uppstår på fraktpersonens väg från bilen till gatudörren. Ett hinder kan exempelvis vara en trappa eller en smal port som möblerna inte kan komma igenom. Med denna leveransform levereras dina möbler omonterade och i emballage.

4.2.3. Leverans av tunga varor som väger 70 kg eller mer

Av arbetsmiljömässiga skäl kan tunga varor på 70 kg eller mer endast levereras där det finns utrymme för att använda tekniska hjälpmedel – eller till det första hindret. Vi har tyvärr inte möjlighet att avskilja en vara på adressen.

4.2.4. Goda råd vid köp av stora/tunga möbler

Vid köp av stora/tunga möbler hänvisar vi i övrigt till våra leveranstips, där du kan läsa mer om vad behöver tänka på i förbindelse med din leverans. Läs leveranstips

4.2.5. Skador på inredning/bostad

Om det under leverans uppstår skador på din inredning eller din bostad, ska detta noteras på fraktbrevet/följesedeln innan chaufförerna lämnar adressen.

4.2.6. Kontroll av varan

Om emballaget är skadat vid leverans eller bär synliga tecken på defekter, så ska du på fraktbrevet/följesedeln kvittera leveransen med förbehåll för eventuella skador på innehållet. Alternativt kan du neka att ta emot varan. Om transportskadan först konstateras senare, ska du skyndsamt reklamera detta och inom skälig tid.

4.2.7. Förgäves leverans

Om du inte är hemma på den avtalade leveranstidpunkten, tar vi din vara i retur till vårt centrallager, varvid du blir debiterad en ny leveranskostnad, samt får räkna med ytterligare leveranstid vid en eventuellt ny leverans.

4.3. Villkor vid leverans till postombud

När du köper din vara kan du välja att få den levererad till ett postombud. Förutsatt att din beställda vara finns på lager är leveranstiden uppskattningsvis 2-4 arbetsdagar fr.o.m. det beräknade avsändningsdatumet som framgår på din orderbekräftelse.

Det är ditt ansvar att den avtalade leveransadressen är korrekt när ordern skapas. Om du upptäcker ett fel i adressen, ska du skyndsamt kontakta vår kundservice. Kontakta kundservice

Om din försändelse inte anländer inom avtalad tid ska du likaledes kontakta vår kundservice.Kontakta kundservice

4.3.1. Kontroll av varan

Om emballaget är skadat vid leverans eller bär synliga tecken på defekter, så ska du på fraktbrevet/följesedeln kvittera leveransen med förbehåll för eventuella skador på innehållet. Alternativt kan du neka att ta emot varan. Om transportskadan först konstateras senare, ska du skyndsamt reklamera detta och inom skälig tid.

4.3.2. Förgäves leverans

Om du inte hämtar din försändelse inom liggtiden för postombudet så skickas försändelsen automatiskt tillbaka till oss.

4.4. Villkor vid avhämtning av varor

Om du köper din vara i fysisk butik eller på ilva.se, så kan du välja att hämta varan i fysisk butik.

Du ombeds hämta varan så snabbt som möjligt efter att du har mottagit en elektronisk notifikation från oss att din order är klar för avhämtning. Om du är förhindrad att hämta din vara inom 20 dagar efter mottagen notifikation, ombeds du kontakta vår kundservice för att avtala närmare. Kontakta kundservice

4.4.1. Kontroll av varan

Det är viktigt att du vid avhämtning av varor i fysisk butik, kontrollerar att emballaget och varan är intakta. När du skriver under följesedeln, accepterar du att varan är i sitt rätta skick och du kan efterföljande inte reklamera för transportskador. Du är välkommen att öppna emballaget och kontrollera varan innan du lämnar butiken.

5. Leveransformer

Vi vill göra dig uppmärksam på att där finns olika leveransformer beroende på om du handlar i fysisk butik eller på ilva.se.

Olika villkor samt leveransformer gäller för olika leveranszoner, nedan är dessa zoner specificerade. Leverans till postombud erbjuds till hela Sverige.

Zon 1: postnummer 20000-29999

Zon 2: postnummer 10000-19999, 30000-76999

Zon 3: postnummer 77000-99999

Vi levererar endast till adresser inom Sverige, d.v.s. fastlandet samt öar med broförbindelse.

Det är viktigt att du sluter ett precist avtal om leverans i förbindelse med ditt köp, då den eventuellt valda leveransformen samt leveranstid ska stå på din orderbekräftelsen för att vara giltig. Var uppmärksam på detta när du avtalar leverans elektroniskt.

5.1. Avhämtning i butik: 0 kr

Om du köper din vara i fysisk butik eller på ilva.se, så kan du välja att hämta varan i fysisk butik. När din vara finns klar för avhämtning, får du en elektronisk notifikation från oss. Notifikationen skickas separat från din orderbekräftelse och när din vara är redo att hämtas.

5.2. Leverans till postombud: 79 kr

Inredningstillbehör (galleri, lampor, brukskonst och textilier) levereras med GLS och DB Schenker för 79 kr till ditt närmaste postombud i förhållande till den angivna leveransadressen. Var uppmärksam på att GLS/DB Schenkers generella villkor för postpaket gäller för din försändelse.

Produkter av ömtålig karaktär som exempelvis speglar, kan inte levereras till postombud och måste därför levereras med en annan leveransform, vilket kan innebära extra leveranskostnader. Vid beställning av berörda varor kommer de aktuella leveransformerna med tillhörande priser att visas i utcheckningen för köp på ilva.se.

Om du har beställt mer än en produkt, kan det vara att din försändelse delas upp i flera paket, antingen om varorna är för stora eller tunga att skickas tillsammans, eller om varorna skickas från olika lager. Vi kan inte garantera att paketen anländer samtidigt.

Om du har några frågor kring din leverans till postombud, är du välkommen att kontakta vår kundservice. Kontakta kundservice

5.3. Leverans till trottoarkant inom zon 1: 399 kr (gratis vid köp av varor för 5.000 kr eller mer)

Dina möbler levereras och placeras vid första dörr på gatuplan eller vid första hinder som uppstår på fraktpersonens väg från bilen till gatudörren. Ett hinder kan exempelvis vara en trappa eller en smal port som möblerna inte kan komma igenom. Med denna leveransform levereras dina möbler omonterade och i emballage.

Till detta kan du välja att köpa till tillvalstjänster för att underlätta din leverans:

1. Leverans med inbärning: +200 kr

Varor köpta i fysisk butik eller på ilva.se levereras av två fraktpersoner, som bär dina varor och placerar de på av dig anvisad plats i hemmet. Var uppmärksam på att uppackning, montering och bortforsling av emballage inte ingår i denna leveransform. Observera att gratis leverans till trottoarkanten inom zon 1 inte kan tillgodogöras för denna tillvalstjänst, leverans med inbärning inom zon 1 har alltid priset 599 kr.

2. Montering av en möbel: +500 kr (gäller endast för köp i fysisk butik)

Din möbel levereras av två fraktpersoner som packar upp och monterar din möbel. Önskar där ytterligare monteringshjälp är priset +500 kr per enhet. Denna tillvalstjänst erbjuds endast för soffor, sängar, fåtöljer, bäddsoffor, och loungemöbler. Det krävs att du redan har valt leverans med inbärning för att kunna köpa till montering av en möbel. Denna tjänst erbjuds endast för köp i fysisk butik.

3. Bortforsling av möbler: +850 kr (gäller endast för köp i fysisk butik)

Två fraktpersoner forslar bort mängden möbler som motsvarar de möbler vi levererar. Det enda du ska göra är att demontera möblerna innan leverans. Det krävs att du redan har valt leverans med inbärning för att kunna köpa till montering av en möbel. Denna tjänst erbjuds endast för köp i fysisk butik.

4. Leverans på en lördag: +150 kr

Vi levererar dina varor på en lördag.

5.3.1. Gratis leverans till trottoarkant inom zon 1 för ordrar över 5.000 kr

När du handlar för 5.000 kr eller mer i fysisk butik eller på ilva.se, erbjuder ILVA gratis leverans till trottoarkant inom zon 1. Detta omfattar dock inte varor som finns på lager i fysisk butik, utställningsvaror och outletvaror - se separat avsnitt om "Leverans från fysisk butik" under avsnittet "Leveransformer".

5.3.2. Gratis leverans till trottoarkant inom zon 1 vid köp av säng

När du köper säng i fysisk butik eller på ilva.se, erbjuder vi gratis leverans till trottoarkant inom zon 1. Om du önskar inbärning eller andra tillvalstjänster i förbindelse med leverans av din säng, betalar du endast för den extra servicen. När du handlar på ilva.se dras leveranskostnaden först av efter köp.

5.4. Leverans till trottoarkant inom zon 2: 1.299 kr

Dina möbler levereras och placeras vid första dörr på gatuplan eller vid första hinder som uppstår på fraktpersonens väg från bilen till gatudörren. Ett hinder kan exempelvis vara en trappa eller en smal port som möblerna inte kan komma igenom. Med denna leveransform levereras dina möbler omonterade och i emballage.

Leverans kan ske inom 15 arbetsdagar givet att dina varor finns på lager och du har bokat din leverans. Du bokar din leverans till en specifik leveransvecka varpå transportören bestämmer en dag och tid för leverans, där leveransen inträffar mellan måndag till fredag, med undantag för danska helgdagar. Transportören meddelar leveranstiden till dig med senast dagen innan leverans och med e-post. På leveransdagen ringer chauffören cirka 30 minuter före ankomst och från ett danskt telefonnummer.

För denna leveransform ombeds du kontakta kundservice för att boka din leverans. Kontakta kundservice

5.5. Leverans till trottoarkant inom zon 3: 3.999 kr

Dina möbler levereras på engångspall och placeras vid första dörr på gatuplan eller vid första hinder som uppstår på fraktpersonens väg från bilen till gatudörren. Ett hinder kan exempelvis vara en trappa eller en smal port som möblerna inte kan komma igenom. Med denna leveransform levereras dina möbler omonterade och i emballage.

Leverans kan ske inom 15 arbetsdagar givet att dina varor finns på lager och du har bokat din leverans. Du bokar din leverans till en specifik leveransvecka varpå transportören bestämmer en dag och tid för leverans, där leveransen inträffar mellan måndag till fredag, med undantag för danska helgdagar. Transportören meddelar leveranstiden till dig senast dagen innan leverans och med e-post. På leveransdagen ringer chauffören cirka 30 minuter före ankomst och från ett danskt telefonnummer.

För denna leveransform ombeds du kontakta kundservice för att boka din leverans. Kontakta kundservice

5.6. Leverans av utställningsvaror och outletvaror

Om du har köpt varor som finns på lager i fysisk butik, eller utställningsvaror och outletvaror, så kan dessa levereras från fysisk butik med externa transportörer. Vi ombesörjer gärna transportbeställningen och du betalar i samband med beställningen av leverans i fysisk butik. Priserna för leverans varierar med vad du önskar få levererat och till vilken destination.

Observera att denna tjänst endast erbjuds för köp i fysisk butik och i Malmö med omnejd. Kontakta vår kundservice om du önskar mer information kring denna leveransform.

Varor i fysisk butik, t.ex. varor som finns på avhämtningslager, samt utställningsvaror och outletvaror kan endast levereras med denna leveransform.

6. Förseningar

Över 97 % av våra varor levereras inom avtalad tid. Om en eller flera varor i din order är försenade kommer vi att kontakta dig via telefon/e-post så snart vi fått information om förseningen. När vi kontaktar dig försöker vi att komma fram till bästa möjliga lösning för dig, så att du så snabbt som möjligt får glädje av de möbler du har köpt hos oss.

Om det uppstår en väsentlig försening på din order har du naturligvis möjlighet att annullera den försenade delen av din order. En väsentlig försening är mer än 3 veckor. Under särskilda förhållanden som hindrar oss att leverera i korrekt avtalad tid kan vi åberopa force majeure. Exempel på detta är strejk, snöstorm och brand.

Vår tidigare service leveransgaranti är avskaffad fr.o.m. 15-09-2018. Köp genomförda förre detta datum omfattas dock av leveransgarantin.

7. Annullering

Du kan naturligtvis alltid välja att annullera den del av ordern som blivit kraftigt försenad. Kompensation betalas dock endast ut om varan levereras. En kraftig försening innebär mer än 3 veckor.

7.1. Force majeure

Om det uppstår situationer som generellt förhindrar oss från att hålla leveranstiden kan vi åberopa force majeure. Exempel på detta kan vara strejker, snöstormar och brand.

8. Ångerrätt och öppet köp

8.1. Ångerrätt

När du som konsument handlar på www.ilva.se, så har du 14 dagars ångerrätt i enlighet med lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Detta innebär att du alltid har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att du har mottagit din vara. Det är du som konsument som står för returfrakten och varan ska returneras omonterad och välemballerad men helst i originalförpackning. Om varan är skadad, saknar emballering/originalförpackning, saknar delar, eller har använts, så kan detta medföra ett avdrag på återbetalningsbeloppet.

Om du vill ångra ditt köp från www.ilva.se så ber vi dig att ta kontakt med kundservice tillsammans med ordernumret ärendet gäller. Du har även möjlighet att vända dig till den fysiska butiken för att returnera där. Du kan även utöva din ångerrätt genom att sända oss ångerblanketten som konsumentverket har tagit fram.

Hämta ångerblankett

Ångerrätten gäller ej hygienvaror med bruten förpackning, t.ex. huvudkuddar, sängkläder, lakan, täcken, bäddmadrasser, sängar, o.s.v.

8.1.1. Retur

Du ska returnera varan till oss utan onödigt dröjsmål och inom 14 dagar från att du har meddelat oss att du utövar din ångerrätt. Du är ansvarig för varans skick tills det att den är återlämnad. Om du har beställt en vara till postombud så är returen gratis med retursedeln som medföljer, annars står du som konsument för returfrakten. Du kan välja att returnera med våra leveranssätt alternativt till den fysiska butiken. Vi tar inte emot paket utan avtalad leverans eller paket som skickas mot postförskott.

8.1.2. Återbetalning

Om du utövar ångerrätten för ett helt köp, så får du tillbaka hela beloppet inklusive leveranskostnaderna som du har betalat till oss. Om du utövar ångerrätten för en del av ett köp, så återbetalas inte leveranskostnaderna. I händelse av en värdeminskning så subtraheras denna från återbetalningsbeloppet. Återbetalning av leveranskostnader gäller inte heller för extrakostnader till följd av att du har valt ett annat leveranssätt än den billigaste formen för standardleverans som vi erbjuder. Återbetalning sker utan onödigt dröjsmål och under alla omständigheter senast 14 dagar från det datum då vi fick besked om ditt beslut att häva köpet. Återbetalning genomförs till samma betalningsmedel som du använde vid den ursprungliga transaktionen, såvida du inte uttryckligen har bett om något annat. Vi kan hålla inne återbetalningen tills vi har fått varan i retur, såvida du inte innan har presenterat bevis för att du har returnerat den.

8.2. Öppet köp

Vi erbjuder 30 dagars öppet köp på alla varor som är köpta genom den fysiska butiken och börjar gälla från den dag då du fick din vara. För att du ska kunna utnyttja öppet köp så kräver det att du uppvisar köpbevis som t.ex. kvitto och orderbekräftelse. Därtill måste varan vara oanvänd och i obruten originalförpackning. Du ska även returnera varan utan onödigt dröjsmål till oss och det är du som står för returfrakten.Om du önskar utnyttja öppet köp för en specialbeställd vara, så gäller tidigare nämnda villkor samt att där tillkommer en avbeställningsavgift på 25% av priset du betalade för varan. Avbeställningsavgiften gäller även om du önskar avbryta en pågående beställning av en specialbeställd vara. Specialbeställda varor är markerade med "specialbeställning" på din orderbekräftelse.

Varor som är köpta i befintligt skick, t.ex. utställningsexemplar, omfattas inte av öppet köp.

9. Reklamation

När du som konsument handlar hos ILVA, har du i enlighet med konsumentköplagen 36 månaders reklamationsrätt fr.o.m. att du fick din vara. Vi erbjuder åtgärd för alla fel som är ursprungliga, t.ex. fabrikationsfel.

Köp som är gjorda i egenskap av företag eller offentliga verksamheter omfattas inte av reklamationsrätten. Anledningen till detta är att ett kraftigare slitage förväntas vid kommersiellt bruk/offentligt bruk än vid privat bruk. Våra varor är tillverkade och avsedda för privat bruk.

9.1. Om du önskar reklamera

För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt, ber vi dig att fylla i vårt elektroniska reklamationsformulär och skicka in till oss. Du hittar reklamationsformuläret genom att klicka på nedanstående länk.

Reklamera här

Fr.o.m. mottagen reklamationsanmälan är vår svarstid upp till 2 arbetsdagar, men vi strävar efter att svara dig så snart som möjligt.

Om felet du reklamerar bedöms vara ursprungligt, åtgärdas detta som utgångspunkt genom reparation eller byte av reservdel. Alternativt byter vi ut varan förutsatt att kostnaderna inte är orimliga, eller erbjuder ett prisavdrag mot att du behåller varan i befintligt skick. Då många av våra varor är specialtillverkade bör du räkna med en tidsperiod på 4-6 veckor innan en eventuell åtgärd är slutförd. Vi försöker naturligtvis slutföra din reklamation så snart som möjligt.

Om vi emotser en vara i retur, som vid mottagandet inte bedöms ha ursprungliga fel, förbehåller vi oss rätten att upphäva tidigare fattat reklamationsbeslut, samt debitera för eventuella transport- och hanteringskostnader.

Om du väljer att reklamera din vara förlorar du möjligheten att åberopa ångerrätten och öppet köp för varan.

Saker att ha i åtanke vid en reklamation:

 • Varan ska omfattas av reklamationsrätten.
 • Du ska kunna uppvisa ett köpbevis på varan du reklamerar, t.ex. ett kvitto, en orderbekräftelse, m.m.
 • Du ska reklamera ett fel så snart felet upptäcks och inom skälig tid.
 • Felet ska beskrivas tydligt och ska åtföljas av bildunderlag där felet framgår.
 • Varan ska ha behandlats och underhållits enligt våra rekommendationer.Du ansvarar själv för att undersöka och följa upp behovet av underhåll. Du hittar information om underhåll och skötsel genom attklicka här.
 • Även om du har köpt en vara som du har för avsikt att använda vid ett senare tillfälle, så ska du kontrollera varan för fel så fort varan har avlämnats.
 • Observera: De flesta av våra soffor monteras med ett transportskydd i form av ett tyg på undersidan. Tygets uppgift är att skydda soffan mot smuts under transport. Tyget är inte tillverkat av ett hållbart material och kan därmed lätt gå sönder, och har ingen praktisk funktion för soffan. Därför betraktas fel med transportskyddet inte som en reklamation.
 • Observera: För åtgärder inkluderande transport, ska varan vara demonterad till sitt avlämnade skick innan transporttillfället, men behöver inte vara emballerad.

9.2. Om du motsätter dig ett beslut

Om vi beslutar att inte behandla din reklamation eller avvisar reklamationen och du motsätter dig detta beslut, så har du möjlighet att få saken prövad hosAllmänna Reklamationsnämnden. Du har även möjlighet att rådfråga konsumentombudsmannen i din kommun.

EU-kommissionens onlineplattform vid tvister kan också användas för att lämna klagomål. Den är särskilt relevant för konsumenter som är bosatta i annat EU-land. Klagomål lämnas in här:www.ec.europa.eu/odr. Vid inlämning av klagomål ska du ange vår e-postadress kundservice@ilva.se eller webshop@ilva.se beroende på var du har handlat.

10. Personuppgiftslagstiftning

IDdesign A/S, Damvej 9, 8471 Sabro, CVR NR. 28505108, är dataansvarig för de upplysningar du ger till ILVA. Vi ser till att förvaringen och behandlingen av dina personupplysningar sker i överrensstämmelse med gällande lagstiftning.

10.1. När du handlar hos ILVA, samlar vi in och behandlar dina upplysningar

Vi använder oss av din vanliga data som namn, adress och kontaktupplysningar för att kunna behandla dina beställningar och sparar dem i vårt system. Vi använder endast din e-mailadress för att genomföra din beställning och för att genomföra kundundersökningar. Om du vill motta vårt nyhetsbrev krävs ett särskilt samtyckande från dig.

Vi använder inte ditt telefonnummer för att kontakta dig för försäljning. Vi kontaktar dig endast via telefon om det är problem med din beställning och/eller för att ge besked angående leverering.

Dina kreditkorts uppgifter krypteras och sänds direkt till vår betalningsleverantör och sparas därmed inte i ILVAs system. Vi använder nordens största online betalningsleverantör, DIBS Payment Service.

Behandling av dina personuppgifter är nödvändig för att slutföra din beställning, vilket är enligt lag. Vi sparar din data i 5 år efter ditt köp. Om du tar ett lån via ILVAs finansiella samarbetspartners sker detta helt utanför ILVA och endast med ILVAs finansiella samarbetspartner. ILVA har inte tillgång till denna data.

Vi förvarar din data under en relevant tidsperiod och enligt det tidsrum som lagen kräver, exempelvis för reklamationsrätten enligt köplagen.

10.2. När du använder vår hemsida, samlar vi in och behandlar dina upplysningar

När du använder vår hemsida placerar vi ut cookies. Du kan läsa mer om cookies här. ILVA får löpande statistiska upplysningar från våra databehandlare, (leverantören av våra nätbaserade tjänster) angående besökarna till vår sajt. Det är dock inte möjligt att identifiera enskilda personer utifrån dessa upplysningar.

När du surfar på internet lämnar du ett ”elektroniskt spår” efter dig. Det avslöjar, var på vår sajt du har varit. När du har besökt ilva.se, kommer vi veta följande om dig:

 • Vilka sidor du har tittat på och när
 • Vilken webbläsare du använder
 • Vilken IP-adress du har

Vi använder de tekniska upplysningarna för att ta reda på hur våra besökare beter sig för att hitta information på vår sajt. Till exempel kan vi se om de startar besöket på startsidan och sedan klickar sig vidare, eller om besökarna kommer in på en av undersidorna på sajten först, då efter exempelvis en sökning på internet.

Om du chattar med oss på vår hemsida, kommer chatthistoriken raderas inom ett dygn.

10.3. Vem har åtkomst till upplysningarna?

Det är enbart personer från IDdesign A/S samt den ansvarige hos vår databehandlare som ovannämnd data överlämnas till. Dina upplysningar kommer aldrig säljas till tredjepart. De ges endast vidare i den grad det är nödvändigt för att kunna hålla vårt avtal. Exempelvis för att kunna leverera dina varor via vår transportfirma eller genom korrigering av en reklamation med hjälp av en reparatör.

Din personliga data kan komma att användas i polisärenden, i fall då exempelvis falska betalningar anmälts. Vi lämnar ut kontoupplysningar och andra personliga upplysningar när vi anser det nödvändigt för att följa gällande lagstiftning och för att undgå lurendrejeri och bedrägeri exempelvis när det gäller kreditkort.

10.4. Dina rättigheter som datasubjekt

Som registrerad har du följande rättigheter, som du alltid har möjlighet att tillämpa gentemot IDdesign

 • Du har rätt till att få information kring vilka personuppgifter vi behandlar om dig.
 • Du har rätt till att få de personuppgifter vi har registrerade om dig rättade och uppdaterade.
 • Du har rätt till att få de personupplysningar vi har registrerade om dig borttagna. Om du vill ha dina upplysningar raderade, raderar vi alla upplysningar som vi inte enligt lag måste spara.

Önskar du använda din rätt till insyn, korrekta och aktuella upplysning eller få dina uppgifter raderade, kan du maila oss på persondata@iddesign.dk

10.5. Säkerhet

Vi skyddar dina personuppgifter och har satt upp interna regler kring informationssäkerhet, som innehåller instruktioner och åtgärder, som beskyddar dina personupplysningar mot oauktoriserat offentliggörande och mot att utomstående får tillgång eller kännedom om dina uppgifter. Vi har fasta förfaranden för att skydda dina uppgifter. För att undvika dataförluster tar vi löpande backuper av vår data. Vi skyddar även konfidentialiteten och äktheten av din data med hjälp av kryptering.

Vid händelse av ett säkerhetsöverträdande som innebär en hög risk för att du ska drabbas för, ID-stöld, ekonomisk förlust eller annan väsentlig olägenhet, kommer vi informera dig om säkerhetsrisken så snart som möjligt.

Om du har frågor kring ovanstående, är du välkommen att kontakta oss på webshop@ilva.se.

10.6. Klagomål

Du har möjlighet att klaga över vår behandling av dina personupplysningar till Datainspektionen. Se kontaktupplysningar och mer om hur klagomålet går till här: https://www.datainspektionen.se/