Korg
Korg

Så inreder du ett somrigt vardagsrum

Ljusa tider, långa dagar och massor av fin natur. Allt detta älskar vi med sommaren, så varför inte föra in några av dessa element i vardagsrummet som vi spenderar så mycket tid i. Med små korrigeringar kan du ge ditt vardagsrum en liten makeover som ger rummet en riktig sommarkänsla.

Behöver du en förändring, då skulle en soffa med ljus klädsel kunna göra underverk och på ett helt naturligt sätt ljusa upp i rummet. Soffan är vardagsrummets grundpelare och genom att välja inredningsdetaljer utifrån den, kan du skapa ett sammanhang och balans i resten av rummet. 

En lite förändring med en stor inverkan

Inredningsdetaljer kan i sig göra en stor skillnad i vardagsrummet. Fördelen med de små detaljerna är att du relativt lätta kan byta ut dem när du har lust för nya färger eller en annan sinnesstämning. När du inreder ditt sommarvardagsrum kan du med fördel tänka i de ljusa banorna med ljusa och  naturliga material och ljusa färgskalor. Vi rekommenderar att gå efter material och trender som skapar associationer till sommarstugan eller till sydligare breddgrader. En matta under soffan eller soffbordet skapa en helhet och ramar in rummet. Välj en matta som är behaglig för ögat, men som samtidigt sticker ut lite, har en somrig touch och harmoniserar med resten av rummets färger. Dekorerar gärna soffan med mönstrade kuddar i mjuka textiler och lätta naturfärger.

Härliga material 

Det super trendiga materialet, terrazzo kan du enkelt få in i din inredning genom att välja det på små detaljer som exempelvis ljusstakar. Rotting är också ett material som gör en rejäl comeback och det är perfekt att välja detta material på t.ex. ett brickbord. Rotting har en lätthet över sig som passar perfekt in i sommartemat.  

Ordning och reda på ett snyggt sätt

Saknar du ett ställe att samla alla dina personliga småpryttlar på, eller har du bara behov för förvaring, då är en skänk eller ett vitrinskåp den perfekta möbeln. Då får du en möbel som både är praktisk och en fröjd för ögat. Håll ordning bland magasiner och tidningar med en enkel och elegant tidskriftshållare som kan stå bredvid soffan eller fåtöljen utan att förstöra inredningen. För att skapa kontraster till de ljusa nyanserna kan du addera färgen svart t.ex. i form av en golvlampa.     

Bjud in naturen 

Som en sista finish kan vi inte undkomma den stora växttrenden, som både är het i form av golv - och hängväxter. En stor grund till varför växter är så populära, är för att de skapar liv, energi och en skön atmosfär i varje rum. Naturligtvis är det en nödvändighet i det perfekta sommarrummet.

Våra utvalda favoriter