Korg
Korg

Så får du bättre akustik i hemmet

Med akustikplattor har du möjlighet att skapa ett personligt konstverk på väggarna och därmed förena bra ljud med en snygg inredningsdetalj. 

När funktionalitet och estetik förenas

Ljud spelar en viktig roll, när det kommer till upplevelsen av ditt hem. Stämningen och atmosfären bestäms av ljus, luft och i allra högsta grad av ljudnivån. I dag inreds många moderna hem med sten- eller betonggolv och gipsplattor i taket. Både mattor och textilier bidrar till att absorbera ljud men om det inte är tillräckligt med textilier i inredningen blir ljuden istället till oljud. 

Akustik från ILVA är en lösning, som befinner sig mellan det funktionella och det estetiska. Akustik består av plattor, som kan hjälpa till att absorbera ljud och dämpa ljudnivån. Samtidigt bidrar de till inredningen och understryker stilen i rummet.

 

REDUCE

Plattorna, som innehåller ljudabsorberande skum, finns i flera olika former och kan därför variera i tjocklek – en liten, rolig detalj, som  skapar möjligheter att leka med skuggeffekter.

REUSE

Kombinera själv färg samt form och experimentera med att placera plattorna både lodrätt och vågrätt för att skapa ett levande och grafiskt uttryck på väggen. Det är endast din stil och fantasi, som sätter gränser.

RECYCLE

Varje år hamnar miljontals av plastflaskor i naturen, och det påverkar vår miljö negativt. Akustik textil är tillverkad av gamla plastflaskor och reducerar därmed plastproblemet som finns på vårt jordklot.

Varianter

Så skapar du den bästa akustiken i hemmet

Ljudnivån och ljudets karaktär påverkas av många olika faktorer. Vi rekommenderar att ni använder en Akustikplatta på 30 x 30 cm för varje 2,5 m2. Är rummet 40 m2 behöver ni ca. 1,5 m2 plattor, som kan byggas utifrån den plattstorlek ni önskar hänga upp. Akustikdämpning kan vara svårt att råd ge i eftersom det påverkas mycket av vilka material som redan finns i rummet.