Korg
Korg

Goda råd till köp av rätt soffa.

Att hitta rätt soffa för ditt hem kan vara lite av en uppgift. Vad vill du ha soffan till? Hur stor ska den vara? Vilket utseende ska den ha? Vilken färg? Är du mer inne på det klassiska uttrycket eller ska den vara mer trendig? Läs mer här och låt dig guidas i valet av rätt soffa för dig. 

 Hitta rätt storlek för din soffa

Första steget i jakten på den perfekta soffan är att ta reda på: hur stor ska soffan vara?

Om det finns ont om plats kan det räcka med en liten 2-sits soffa. Om du har gott om plats att jobba med kan du gott ha en soffa med schäslong eller ett set med både 2- och 3-sits soffor. Det beror naturligvis på storleken på ditt vardagsrum, hur stor soffa du kan inreda med. 

 En 2-sits soffa är ett bra alternativ om du vill ha en mindre soffa med plats för dig själv eller om ni är två personer. Om du önskar ha en soffa där det finns gott om plats för dig att helt slappna av är en 2-sits soffa med schäslong riktigt bra. 

 

 

 

Om du bor i en liten lägenhet eller behöver en soffa till ditt hemmakontor kan en bäddsoffa vara ett bra alternativ. På dagen fungerar den som en vanlig soffa och på kvällen blir den en säng för dig själv eller dina övernattande gäster. 

Om det finns gott om plats för din nya soffa är möjligheterna nästan oändliga. En hörnsoffa är bra när du och din familj ska samlas. En soffgrupp kan vara bra när man har långa och bra samtal tillsammans med sina vänner. Eller om det ska vara en schäslongsoffa där du kan ligga och koppla av och där der finns plats för sällskap?

 

2 och 3-sits soffor

 

Hitta en soffa med rätt uttryck 

Nästa sten på väg mot din nya drömsoffa är att ta reda på hur designen ska se ut på din nya soffa. Gillar du runda och mjuka kanter, ska det vara klassiskt, eller ska det passa perfekt in i nuvarande trender?

Det finns det som aldrig går ur mode. De klassiska sofforna i skinn eller en neutral nyans. Väljer du en såfan soffa kan du med fördel välja en där kvaliteten är på topp och kommer hålla i många, många år. Med dessa soffor kan du enkelt lägga till en egen prägel av din personliga stil med hjälp av kuddar och plädar.

 

Om du är mer för den mysiga och inbjudande uttrycket, så kan en mjuk soffa med bra komfort vara en god idé. En sådan soffa där man knappt man motstå att ta en middagslur eller somna i till en bra film på kvällen. 

Tycker du om att hänga med i nuvarande trender måste du självklart ha en soffa som är modern och trendig. Är du mer inne på den här typen av soffa kan det vara fördelaktigt att välja en soffa som ligger i en lägre prisklass, så du kan byta den när modet eller din smak förändras. 

 

Soffor i alla färger och material

När du hittat det perfekta uttrycket behöver du bara pricken över i:et : material och färger. Gillar du du den klassiska svarta lädersoffan som passar var som helst? Vill du ha en soffa i en grå ton, som alltid kan piffas upp med färgade kuddar och plädar? Eller ska din nya soffa vara en färgklick i ditt hem? 

Klassiker i läder

Tidens sofftrender

Just nu ser vi två övergripande trender som faktiskt går mot två väldigt olika håll. Den första trenden handlar om små soffor som fungerar som en liten ikon i hemmet, medan den andra kretsar kring soffan som hemmets stora samlingspunkt. Läs mer om två av tidens största sofftrender här. 

 

Små soffor

Just nu upplever vi ett stort intresse för små soffor som har stor karaktär. De mindre sofforna bjuder ofta för samtal med en mjuk och feminin look. Dessa små soffor är idealiska för att ge vardagsrummet en personlig prägel men som samtidigt fungerar väldigt bra i stora öppna kök, i en hall eller i ett ungdomsrum. 

Oftast är de producerade i mjuka material med matta färger som omsluter soffans vackra former.

Denna trend passar många olika typer av hem. Oavsett om du ska möblera ditt första hem, lilla hem, eller om du har ett större hem som skulle behöva en extra touch eller en ny iögonfallande möbel för mysiga stunder med familj och vänner

 

 

Stora soffor

I den andra trenden talar vi istället om stora, mjuka soffor med gott om plats för alla – här får du även själv plats att vila upp dig efter en lång dag.

Husen som byggs idag blir bara större och större samtidigt som antalet rum inte ökar. Då finns det ibland utrymme i vardagsrum för en större soffa med volym. Intresset för exempelvis stora soffor med schäslong är enormt. Detta är en möbel som har plats för hela familjen inklusive husdjuren.

Välj mellan stora vanliga soffor med schäslong eller varför inte en stor modulsoffa som du kan skräddarsy efter önskade mått och din personliga smak.

 

Massor av plats med stora soffor

Behöver du mer inspiration till vardagsrummet?