Korg
Korg

Så inreder du matrummet

Matrummet är ofta rummet som vi träffas och umgås i . Det är här folk pratar, skrattar, äter god mat och kanske spelar ett spel tillsammans. Matrummet ger många mysiga stunder och därför är det viktigt att skapa en trevlig stämning i rummet.

Hitta stilen

För att skapa en ombonad och inte minst funktionell hemmamiljö för familjen bör du välja dina matrumsmöbler med omsorg. Matbordet och matstolarna är rummets viktigaste inredningselement eftersom de står i centrum. De ska passa in i din och hemmets stil, och kunna möta de behov du och din familj har.

Matbordet 

När du ska köpa nytt matbord är det en bra idé att välja ett med tidlös design i en bra och hållbar kvalitet, som du kan vara nöjd med och behålla i många år framöver. Förutom materialval bör du även fundera över vilken form bordet ska ha. Om ni är många i familjen och har gott om plats så är det en fördel att välja det klassiska rektangulära bordet som ofta finns med iläggsskivor. Då finns det alltid plats för massor av gäster vid festliga tillfällen. Om ni inte är så många och bor på begränsat antal kvadratmeter kan ett modernt runt matbord vara ett alternativ. Vid runda bord kan alla kan ha ögonkontakt och se varandra.

Hitta rätt bord här

Matstolar

Tycker du om livlig och raffinerad inredning kan du kombinera olika stolar vid matbordet. För att skapa en mer minimalistisk look kan du hålla matstolarna i en stilren och enhetlig design. Viktigast av allt är att du sitter bekvämt, och att stolarnas design och material passar till matbordet och resten av rummet.

Hitta rätt stol här

Praktisk förvaring i matrummet

I vilket matrum som helst är det idealiskt att ha förvaringsmöbler som matchar de andra möblerna. Här kan du förvara allt från personliga föremål till dina favoritglas eller sällskapsspel. Möblera med ett vitrinskåp, en fin skänk eller hyllor. Dekorera sedan med personliga saker eller blommor och gröna växter. På så sätt får du en mysig stämning i rummet.

Hitta rätt förvaringsmöbel här

Pricken över i

Detaljerna är avgörande för den slutliga looken och atmosfären i ett rum. En lampa kan ha stor effekt på stämningen. Rätt belysning kring matplatsen är väsentligt, eftersom ett bra ljus underlättar många situationer. Ovanför matbordet ska det finnas belysning när vi äter eller jobbar, men även för att det ger en mysig stämning. Du kan antingen välja en eller flera dekorativa pendellampor eller en välja en mer enkel design. Välj det som passar in i resten av rummet. Skapa en personlig matplats och klä väggarna med stämningsfulla bilder eller tavlor som får dig att känna dig hemma. 

Hitta rätt tillbehör här

Dela ditt vardagsrum

Har du produkter från ILVA i ditt vardagsrum? Dela gärna dina bilder med oss på Instagram genom att tagga dem med #ILVAsverige samt @ILVAsverige - så är du med och inspirerar oss och andra 🖤

Vill du ha mer inspiration?