Korg
Korg

3 tips till den lilla matplatsen

Med en mindre bostad är det väsentligt att alla rummen utnyttjas optimalt. Därför måste man ibland tänka på kreativa lösningar. En matplats ska helst ha plats för bord och stolar. Men vad mer kan göras för att designa den perfekta matplatsen för ditt hem? Läs mer här och se de smartaste lösningarna.

När du ska inreda matplatsen i det mindre hemmet finns det flera lösningar som kan hjälpa dig på vägen till den perfekta matplatsen, där du kan samla vänner och familj för mysiga middagar och härliga samtal.

Den smarta sittplatsen

Det är viktigt att du sitter bra runt bordet. Det kan vara något av det viktigaste. En bra stol som går att stapla så den inte tar så mycket plats när du inte har några gäster. Eller kanske en vacker bänk längst med väggen. Med en bänk får du enkelt plats för en person till, utan att ytterligare en stol behövs tryckas in runt bordet. 

Ett matbord med gott om plats

En matplats ska givetvis också ha ett passande matbord. Om du inte har massvis av plats hemma kan du med fördel möblera med ett matbord som har plats för iläggsplattor. På så sätt kan du ha ett litet bord stående varje dag och när du får gäster kan du förlänga bordet för att anpassa det till antalet gäster. 

Lite extra bordsyta

Även om du kan få extra bordsyta med hjälp av iläggsplattor till matbordet, är det också trevligt att kunna ställa drycker, fat och skålar en bit ifrån. Till detta är serveringsvagnen super smart. Den kan stå bredvid eller som en förlängning av bordet, och den kan enkelt flyttas fram och tillbaka eftersom den är på hjul. När du inte har gäster är vagnen väldigt användbar i köket för kryddor, oljor, torrvaror och konserver. Eller kan den fungera som en extra förvaring i badrummet för handdukar och skötselprodukter. 

Shoppa produkter till den lilla matplatsen

Inspiration till det lilla hemmet