SPARA EXTRA 10% på allt* - använd rabattkoden: 10pV32SE *Gäller ej Fast Pris

Korg
Korg

3 tips till den lilla matplatsen

Med ett litet hem är det essentiellt att rummen används optimalt. Därför behövs det ibland funderas över kreativa lösningar. En matplats ska gärna ha plats åt - såklart - bord och stolar. Men vad kan du annars göra för att inreda för en perfekt matplats i hemmet? Läs med här och se de smartaste lösningarna.

När du ska inreda matplatsen i det lilla hemmet, finns där flera lösningar, som kan hjälpa dig på vägen mot den perfekta matmiljön, där du kan samla vänner och familj för trevliga middagar och härligt snack.

Den smarta sittplatsen

Det är viktigt att man sitter bra runt bordet. Kanske är det i verkligheten det viktigaste. En bra stol, som kan staplas, så att de inte tar så mycket plats när gäster inte är på besök. Eller kanske en trevlig bänk längs med väggen. Med en bänk kan du enkelt skapa plats åt en extra person, utan att behöva pressa in en extra stol runt bordet.

Ett matbord med möjligheter

En matplats ska naturligtvis också ha ett passande matbord. Om du inte har oceaner av plats hemma hos dig, kan du med fördel inreda med ett matbord som har möjligheten till iläggsskivor. På detta sätt kan du ha ett mindre bord ståendes till vardags, för att sedan veckla ut detta när du ska ha besök och dessutom anpassa storleken efter antalet gäster.

Lite extra bordsutrymme

Även om du kanske får extra bordsutrymme i form av iläggsskivor till matbordet, är det också alltid trevligt att ha lite extra plats åt fat, skålar och annat som du vill ha ståendes på bordet. Här är serveringsvagnen supersmart. Den kan stå vid sidan om eller som en förlängning av bordet, och den kan med sina hjul enkelt flyttas fram och tillbaka. När du inte har gäster över, kan vagnen också vara väldigt användbar i köket åt kryddor, oljor, torrvaror eller konserver. Eller kanske kan den fungera som extra förvaring i badrummet, åt handdukar och behandlingsprodukter.

Ska du inreda ett litet hem? Se med här