Kurv
Kurv

Säsongens 10 designfavoriter

På ILVA älskar vi klassiska, trendiga och tidlösa möbeldesigner. Möbler som är designade med omsorg och med ett fokus på allt från material, estetik, komfort och i den mån som går även funktionalitet. Möbler som passar i alla hem och som du kan njuta av i många år. 

Här hittar du ett urval av dessa tidlösa och klassiska möbeldesigns. Upptäck 10 av säsongens största designfavoriter här.  

Norstrom modulsoffa

Denna soffa passar alla typer av hem i alla storlekar. Det är en modulsoffa vilket innebär att du kan sätta ihop modulerna och bygga ihop din soffa precis som du vill ha den. Du kan även välja bland flertalet färger och klädslar i tyg eller läder, så bara din egna fantasi som sätter gränser. Du kan även ändra arrangemanget om din soffa behöver förändras över tid. 

På grund av sin mångsidighet och enkla, tidlösa design är Nordstrom en designfavorit. Se alla alternativ i din närmsta butik eller se på ett urval av Nordströms soffor och moduler här. 

 

Shoppa Norstrom soffor och moduler

Sakura matbord

Om du letar efter ett matbord i en enkel design som passar i vilken inredning som helst, då är Sakura en lämplig kandidat. Både ben och bordsskiva är tillverkade av enkla, breda plankor av massivt FSC®-certifierat trä, vilket ger matbordet ett exklusivt utseende, där materialet får tala för dig själv. Sakura finns i fem olika längder i antingen mörkt eller vitoljat trä.

 

Shoppa Sakura matbord

Vilja pendellampa

En pendellampa med mjuka, rundade former som är helt lätt och enkel i sitt uttryck. Den går aldrig ur tiden eller i inredningen. Vilja finns i tre färger, och kan dekorera matbordet antingen ensam eller i par. 

 

Shoppa Vilja pendellampa

Doppler skobänk

Bra design är gärna både funktionell och dekorativ. Det här är skobänken Doppler som du kan ha i entrén eller i sovrummet och ha både sittplatser och skoförvaring i en och samma möbel. I Doppler-serien hittar du även skoskåp, byråer och många fler typer av förvaringslösningar för hela hemmet, så att du kan skapa en röd tråd i din inredning. 

 

Shoppa Doppler entréförvaring

Bastia fåtölj

Du kanske känner till Bastia i fransk flätat. Men denna säsongen har vi introducerat fåtöljen i nya kläder. Här är sitsen vävd av papperssnöre, som varit i ett utbrett hantverk i dansk design sedan 1940-talet. Den flätade papperssitsen ger fåtöljen ett naturligt estetiskt och handgjort uttryck, och i kombination med den massiva ekramen, får du en möbel som är helt klassisk och tidlös i sin design. 

Shoppa Bastia fåtöljen

Wida puff

En sittpuff är praktisk att ha som fotpall eller extra sittplats i vardagsrummen i det mindre hemmet. Det spelar ingen roll om det dessutom är dekorativt. Det är Wida puffen, som är klädd med det strukturerade bouclétyget, som tillför lite extra till inredningen i vardagsrummet. 

 

Shoppa Wida puffar

Glam matstol

 Bouclétyget är en hit denna säsongen, därför är även matstolen Glam en av säsongens designfavoriter. Stolen har en sits klädd i det strukturerade tyget med enkla ben i svartlackerad metall. Dessutom har Glam ett rundat ryggstöd, så du kan luta dig tillbaka och njuta av tiden runt matbordet.

 

Shoppa Glam matstol

Amigo bänk

Amigo är en av våra välkända klassiker i sortimentet. Du kan placera bänken i vardagsrummet, sovrummet, entrén eller någon annanstans. Sitsen är gjord av dekorativ pappersflätning och stommen i massiv trä, bänken finns i flera olika färger och längder. Du kan till och med få dem i barnstorlekar för att dekorerar barnrummet. 

 

Shoppa Amigo bänkar

Petri soffa

Petri är en kompakt soffa som passar för mindre hem. Den ser ljust och luftigt ut i rummet med sina smala träben och rundade former, och den grov vävda klädseln i framhäver soffans exklusiva utseende. Det är en design som kommer att gålla i många, många år. Du kan få Petri i 2,5 eller 3-sits och du kan även få en liten praktisk sittpuff som matchar soffan, som kan flyttas runt efter behov. 

Shoppa Petri soffa

Salo soffbord

Det här lilla runda soffbordet sticker ut med sin iögonfallande sockel av träribbor, som trots sin i övrigt enkla design ger ett annorlunda utseende i vardagsrummet. Du kan även få Salo som matbord om du vill inreda med de dekorativa träribborna till din matplats. 

Shoppa Salo bord

Mer inspiration