Korg
Korg

Skapa ljus i mörkret med vackra lampor

 

Årets sista månader präglas av mörka och gråa dagar med få soltimmar och nattsvarta eftermiddagar. Det skapar en perfekt anledning till att förnya hemmets belysning. Med lampor kan du skapa den perfekta stämningen för mysig kvällar och även tillföra ljus till mörka höst- och vinterdagar. 

Se ett urval av våra lampfavoriter och låt dig inspireras. 

 

 En vacker grund i hemmets belysning

 

Taklampor och pendlar fungerar bra i de flesta hem och kan med fördel vara den centrala ljuskällan i ett rum. Du kan exempelvis använda taklampan för att lysa upp matbordet, sovrummet eller myshörnan i vardagsrummet. En pendel är enkel att använda och skapar en mysig stämning i rummet. Taklampor och pendlar kan ha många olika funktioner, därför har vi ett stort urval med olika designs. 

När mörkret faller är det viktigt att ha en bra grund-belysning i rummet. 

 Skapa den perfekta mysstämningen 

 

Golvlampor, vägglampor och bordslampor skapar perfekt stämning med mer dämpad och riktad belysning. Sådana typer av lampor fungerar även perfekt som sekundära ljuskällor. Även om det finns en god grundbelysning i form av exempelvis taklampa, kan det ibland inte räcka för att lysa upp hela rummet. Lamporna kan även fungera bra som läs- och arbetslampor.