Korg
Korg

Oemotståndliga köksfavoriter

Några saker hör exklusivt hemma i köket - och till det på ett sätt att dessa blir oumbärliga. Både i förbindelse med ett estetiskt vackert kök men särskilt när det också kommer till kökets egentliga syfte: matlagning och praktiska uppgifter. Här har vi samlat ett axplock av våra mest oumbärliga kökstillbehör så att du kan inreda ett kök där inget saknas.

 

Tips: Använd en vacker disktrasa istället för pappersservetter när du dukar upp ett vackert och inbjudande bord.

Kökshanddukar och disktrasor

Om det är något som är absolut oumbärligt i köket, så är det utan tvivel kökshanddukar och disktrasor av hög kvalitet. De fungerar både som praktiskt pynt i köket samtidigt som de fyller en oumbärlig funktion. Välj en design som passar dig och din inredningsstil. Kökshanddukar behöver inte vara tråkiga att titta på.

För övrigt, visste du att det är viktigt att byta disktrasa varje dag? Med matrester och fukt skapar disktrasan goda förutsättningar för bakterier. Därför är det viktigt att tvätta och byta varje dag så att hygienen i köket är på topp.

Förvaringsburkar

Förvaringsburkar är en annan oumbärlig sak i köket. De kan nämligen rymma allt. Mjöl, ris, gryn, och pasta. Kanske müsli till frukosten, små chokladbitar eller dina favoritkapslar med kaffe? Även de minsta modellerna är perfekta för förvaring av kryddor så att du kan bibehålla en fin överblick i hyllan eller skåpet. Det är helt upp till dig vad förvaringskrusen ska innehålla. 

Skärbrädan

Skärbrädan är ett riktigt måste i köket. Det är en produkt med både en praktisk och estetisk funktion. Skärbrädan behöver inte endast användas för att skära bröd och sallad på. Nej, den fungerar även som ett vackert serveringsfat. T.ex. när du ska servera tapas till dina gäster så är den snygga skärbrädan det perfekta verktyget för att åstadkomma en lyckad middag.

Karaffer

Med en karaff i köket kan du på nolltid förhöja dukningen. Gör din egen lemonad och häll upp med hjälp av en vacker karaff eller använd den för att servera vatten med härligt avkylande is i sommarvärmen. Med en karaff på bordet blir din dukning automatiskt en aning mer inbjudande.

Tips: När karaffen inte används för dryck, fungerar den även som vas för vackra blommor.

 

Visar 0 av 0