Korg
Korg

Inredning med växter

Inred ditt hem med växter och skapa en naturlig elegans. Vackra gröna växter tillför inredningen liv samtidigt som de har en rogivande effekt. Växter i hemmet är en återkommande trend som passar perfekt i den skandinaviska inredningsstilen.

Hitta kärleken till naturen

Skapa närhet till naturen genom att använda växter, jordfärger och nyanser av grönt i ditt hem. De gröna växterna kan dekorera hemmets alla rum och skapa nytt liv i hemmet. Växterna kan exempelvis placeras i vackra krukor, hängkrukor och vaser. Det finns ett stort urval av växter och alla bidrar till ett behagligare klimat i ditt hem. Växter förbättrar bland annat luftfuktigheten och bidrar till en renare luft rummet.

Planera hur du ska placera dina växter. Några växter har ett större behov av ljus samtidigt som andra växter föredrar att stå i skuggan. Brukar du glömma att vattna dina växter? Då kan det vara en god idé att välja växter som inte behöver vattnas ofta.

Jordfärger och gröna nyanser

Genom att använda jordfärger kan du skapa en vacker och naturlig färgkombination som kompletterar dina gröna växter. Grön och svart är en vacker färgkombination som skapar ett stilfullt och modernt intryck. Använd inredningstillbehör för att enkelt tillföra vackra färger och material i ditt hem. Få nytt liv i vardagsrummet eller sovrummet genom att plocka in kuddar i velour, runda vaser eller mjuka mattor. Den gröna runda Flora vasen blir ännu vackrare med torkade blommor och gröna växter placerade i den. Eller varför inte kombinera en soffa i intensiv blågrön nyans med gröna växter runt omkring.

Tips för att inreda med växter:

Det finns många sätt att inreda med växter i ditt hem. Här kommer fyra kreativa och inspirerande tips:

  • Placera mindre växter på rad i en hylla. Använd gärna små dekorativa krukor.
  • En växtvägg är ett vackert och kreativt sätt att inreda på. Du kan använda en nätvägg och placera växter i små korgar som hängs upp med hjälp av krokar. En växtvägg skapar en härlig känsla av natur och passar både inne och ute.
  • Placera krukor i grupp för att skapa ett stilrent uttryck. Välj gärna växter i olika höjder och former.
  • Skapa en ”svävande trädgård” genom att hänga växter i taket. Häng upp dina favoritväxter i vackra krukor och skapa din personliga gröna himmel.

Green Living i ditt hem

Få inspiration till hemmet

Hämta inspiration till

vardagsrummet