Korg
Korg

Inred med 60-talsestetik

Vi älskar att titta tillbaka, och vi älskar gamla traditioner. Därför välkomnar vi en möbelserie och en trend, som hyllar det goda gamla 60-talet. Vi ser tillbaka på de fina möbeltraditionerna från det lekfulla årtiondet, där vi sätter fokus på tidens ikoniska strukturer, mönska strukturer och ytor.

Några inredningstrender går aldrig ur mode. Så är det med tillbakablickar på tidigare årtionden. Tiderna ändras, och i år tittar vi längtansfullt tillbaka på det underbara 60-talet. Tiden då färgerna var mörka och ikoniska, mönstren slog igenom, och material och strukturer fick en helt ny uppmärksamhet.

Men även om vi älskar att titta tillbaka och hylla de tidigare årtiondena, så är vi på samma gång inte helt redo att kasta oss ut i allt vad 60-talsinredningen innebär. Vi nöjer oss med att lyfta några av de tendenser, som vi tycker, karaktäriserar 60-talet allra bäst, och som på ett elegant och vackert sätt passar in i våra nuvarande hem och inredningar.

3 stigar till förnimmelser av 60-talet

Den blå färgen

Det är något speciellt med den blå färgen och dess många nyanser, som aldrig går ur mode. Därför är det också den, vi har valt att framhäva ur 60-talets sköna färgpalett. Så om du drömmer om att få in fler 60-talsvibbar i ditt hem, så kan du lugnt starta med de blå färgerna, som kännetecknade denna tids tendenser, och som enkelt passar in i det moderna hemmet i dag.

Det mörka träet

Jordfärgerna tog upp stor plats i 60-talets inredning. Både i form av textilier, men särskilt också i form av mörka träsorter. Därför är det också ett av de element, som återkommer, när vi ska inreda med en smula 60-talskänsla.

De skiftande ytorna

Jämnt och ojämnt, mjukt och hårt – ja, ytor betyder faktiskt en hel del, när du inreder ditt hem. När du kombinerar flera olika typer av ytor på kors och tvärs i inredningen, så att hemmet får ett enkelt och inbjudande blickfång samt ett varmt uttryck.

Upptäck vårt sortiment och hitta dina favoriter till ditt hem