Korg
Korg

Unika designs för trädgården

Sommarens sortiment av produkter för trädgården rullar på, och även i år finns det massor av designer inom olika kategorier som sticker ut på ett eller annat sätt. Har du kanske redan lagt märke till några av dem? Är du intresserad av möbler som kombinerar det bästa från två världar, bör du definitivt stanna kvar, för det är precis vad dessa produkter kan erbjuda. Läs vidare och få insikt i några av de unika designerna som ILVA erbjuder för trädgården i år.

en flätad tron

Får vi presentera majestätet över dem alla: ALOHA. Här har fokus lagts på flätning, komfort och design, och i en nästan perfekt symbios skapas denna flätade tron till en loungestol. Förutom sitt attraktiva yttre består ALOHA av en pulverlackerad aluminiumram, som är väl lämpad att klara av det danska vädret. Detsamma gäller för den sandfärgade dynan i olefin, som också lätt kan hantera en skur i det danska sommarvädret. ALOHA kännetecknas av det dominerande, handflätade ryggstödet, som passar väl in i denna säsongens Scandi-Terranean, som är resultatet av fusionen mellan Norden och Medelhavets varmare himmelsträck.

Du kan se mer av ALOHA 
här.

korius loungeserie

En annan sommarpryl som du förmodligen redan stött på är KORIUS. Den flexibla modulära loungesoffan är det perfekta exemplet när livet inomhus flyttar utomhus under sommarmånaderna. Här vill vi ha samma komfort, design och funktion - utan kompromisser. Och det får du med KORIUS, som med sitt snabbtorkande skum säkerställer en både bekväm och hållbar lösning i din trädgård eller på din terrass. Med snabbtorkande skum rinner vattnet nämligen direkt genom det öppna cellstrukturen i soffans material om det skulle bli en våt paus i det svenska sommarvädret.

Ett elegant loungeområde

Turen har kommit till VESINA, som - precis som ALOHA - är ett bra exempel på det vänskap som uppstår mellan Norden och Medelhavet i Scandi-Terranean-trenden som pryder säsongen hos ILVA. Loungesetet består av en loungesoffa samt en loungevilstol, båda designade med rep runt om, vilket passar mycket bra till det svartlackerade rostfria stålet. När du njuter av sommaren i ditt nya VESINA loungeset, kom ihåg att lägga märke till hur det sandfärgade polyesterrepet avger grafiska mönster när det träffas av solens strålar. Med VESINA får du en riktig svävande upplevelse, som ger avkoppling för både öga och själ.

Se mer av VESINA här

låt din trädgårds få sticka ut

Med VIGO kan du verkligen låta din trädgård sticka ut. De imponerande elementen av fibercement ger dig möjlighet att skapa rum på terrassen, och med VIGO-piedestalen eller trädgårdsstolarna kan du till exempel framhäva trädgårdstillbehören som du vill att ögat ska fokusera på. Oavsett om det är en vacker och somrig blombukett, en uppfriskande och svalkande dryck, eller kanske en mysig och elegant utomhuslampa, är helt upp till dig. VIGO-serien är tillverkad av fibercement, vilket är ett extremt väderbeständigt material som kan motstå lite av varje. När vinterhalvåret närmar sig rekommenderar vi dock att täcka över dina VIGO-möbler för att undvika frostskador.
Om du behöver en matplats till dina trädgårdsmöbler finns VIGO tillgänglig både som loungbord och cafébord.

Du finner hela VIGO serien här. 

DALBY = En modern tolkning

Med DALBY får du en modern tolkning av de klassiska utemöblerna. Stommen består av FSC®-certifierad, oljeimpregnerad eukalyptus och skapar en vacker och klassisk look för trädgården eller terrassen. Som kontrast till träet medföljer ljusgrå dynor i textilen. Serien kräver minimalt underhåll och tål både sol och vatten.

Kombinera till exempel DALBY loungesoffa och loungevilstol med ett VIGO loungbord för en fin look i gråa nyanser.

Gör sommarkvällarna längre

Det finns inget vackrare än att kunna fortsätta grillkvällen utomhus - utan att behöva gå in i värmen så fort solen har gått ner. Men hur kan du förlänga de härliga sommarkvällarna utomhus? Först och främst kommer du långt med varma filtar eller kanske till och med en värmelampa, men det är viktigt att inte glömma belysningen. Stämningsljus är mysiga, men de är inte alltid så praktiska att ha stående. Istället bör du överväga bordslampan LINDESBERG. Här känns det som om solen fortsätter att skina när du tänder den trådlösa lampan på terrassen eller i trädgården under de sena kvällstimmarna. Lampan tål vatten, kan placeras både inomhus och utomhus, och med en full laddning kan den lysa i mellan 5 och 8 timmar.

Se LINDESBERG lampan, som finns i olika färger.

taro loungeset

Med TARO behöver du inte kompromissa med komforten, även om utrymmet utomhus skulle vara lite trångt. TARO loungeset består av en loungesoffa och två loungestolar som enkelt kan staplas och packas ihop när de inte används. Du kan också använda det som ett extra set som kan tas fram om det kommer många gäster. Stommen är tillverkad av aluminium, så du behöver inte oroa dig för rost eller underhåll.