Korg
Korg

Guide: Så kombinerar du vackra prydnadskuddar

Prydnadskuddar är ett enkelt sätt att ge soffan och vardagsrummet nytt liv på. Dekorera med vackra färger, roliga mönster och spännande material. Se här hur du kors och tvärs kan kombinera olika kuddar så att de passar ihop och skapar dynamik i inredningen.

När det är dags att byta ut prydnadskuddarna börjar det ofta med att vi förälskar oss i en särskild variant. Använd denna som utgångspunkt för vilket slutresultat du vill uppnå. Om kudden har ett mönster är det en bra idé att ha tydliga färger som utgångspunkt och därefter välja resterande kuddar utifrån denna färg och nyans. Härutöver är det ett bra tips att kombinera olika material och strukturer för att skapa ett livfullt uttryck och ge vardagsrummet dynamik.

Färgstuns

Det är alltid kul med färger i inredningen och prydnadskuddarna är en perfekt anledning att få in lite färg i hemmet på. Ofta kan man ha tendensen att välja olika kuddar i samma nyanser och utseenden för att ge soffan ett sammanhängande uttryck. Men några gånger kan det också vara härligt att placera ut en färgglad kudde som skapar liv i vardagsrummet. Se här hur du kan åstadkomma detta.

Mönstermix

Olika mönster, strukturer och färger skapar liv och glädje på ett enkelt sätt. Om du önskar att experimentera med din inredning kan du enkelt prova dig fram med olika kuddar och se effekterna. Även om det inte är den mest upplagda av kombinationer kan du enkelt använda en stickad kudde tillsammans med en kudde i velour eller läderöverdrag. Det är turligt nog endast fantasin som sätter gränser när du ska inreda din soffa med nya kuddar.

Nyans på nyans

Skapa en röd tråd i inredningen med olika nyanser av samma färg. Om du föredrar en dämpad och lugn inredning är det en bra idé att titta efter kuddar som går samman nyansmässigt. Men det betyder naturligtvis inte att du behöver välja kuddar som liknar varandra helt. Bara se här hur du enkelt kan skapa en sammansättning av kuddar som passar fint ihop - även om de inte överensstämmer med varandra i utseendet.

Hitta din nya favorit

Visar 9 av 9

Inspiration till ditt hem