Korg
Korg

Returnera ditt köp när som helst.

Hos ILVA är det enkelt att returnera dina varor om du någon gång skulle ändra dig.

Vi återbetalar hela beloppet – utan tidsfrist – för varor som returneras med köpedokumentation i form av kvitto eller ordernummer. Det gäller, oavsett om varorna är köpta i fysisk butik eller online på ilva.se.

Det finns dock ett par undantag samt förhållanden som du bör vara uppmärksam på:

  • Om du har köpt en vara som tillverkas efter dina önskemål och behov, t.ex. en möbel med en klädsel från den fysiska butikens klädselskollektion, så debiterar vi 25 % av det betalade priset för varan i avbeställningsavgift. Detta gäller även om du önskar annullera en pågående specialbeställning. Varor som är specialbeställda, är markerade med ”specialbeställning” på orderbekräftelsen.
  • Du får gärna prova varan där hemma på samma sätt som man skulle göra i butik, men du får inte ta varan i bruk. Om varan har provats utöver hur man gör i butik, så betraktar vi varan som använd. Det betyder att du om du vill returnera ditt köp, så får du endast en del eller inget av köpesumman åter. Detta beror på varans handelsmässiga värde.
  • Varor som är köpta i befintligt skick, t.ex. utställningsexemplar, omfattas inte av returrätten.
  • Oftast betraktar vi originalförpackningen som en del av varan. Om originalförpackningen är skadad eller är i ett tillstånd som gör att den inte kan återanvändas, så betraktar vi varan som använd. Om du därför önskar returnera ditt köp efter att originalförpackningen är bruten, kan det därför vara att du endast får en del eller inget av köpesumman åter. Återbetalningsbeloppet fastställs utifrån varans handelsmässiga värde. Vi har inte möjlighet att ta emot varor i retur som saknar förpackning.
  • Returrätten gäller inte för varor som av hälso- och hygienskäl inte är ämnade att returneras när originalförpackningen har brutits efter leverans, t.ex. lakan, madrasser, huvudkuddar, sängkläder och liknande.

Goda råd i förhållande till returrätten:

Tänk på att returnera varan i sin originalförpackning samt att vara varsam med denna när du packar upp din vara. Om du returnerar en vara som är skadad, eller som har använts på ett sätt som i betydande utsträckning förringar varans värde, så förbehåller vi oss rätten att reducera tillgodohavandet. Du bär själv risken för förpackningen/varorna till dess att vi har mottagit dem.

Observera att du ska vara varsam när du packar upp samt monterar och/eller demonterar dina möbler. Skador på varan kan nämligen betyda, att varans värde förringas, och att detta i sin tur har betydelse för hur stor andel av köpesumman du kan få tillbaka.

1. Hur du går till väga för att returnera

Om du önskar att returnera en eller flera varor, ska du skyndsamt kontakta oss genom att antingen besöka butik eller kontakta kundservice: Kontakta kundservice. Du kan också välja att skicka varan i retur till ILVA och ska då fylla i vår ångerblankett: Hämta ångerblankett, och lägga denna tillsammans med varan du önskar returnera. Om du har frågor är du välkommen att kontakta kundservice.

1.1. Retur i butik

Om du önskar att returnera, kan du avlämna den berörda varan i butik. Du hittar adresserna till våra butiker här: Butiker och öppettider.

1.2. Retur med leverans 

Om du önskar att få varan hämtad av transportör, är du välkommen att kontakta kundservice för ett närmare avtal. Utgifterna för retur med transportör utgår med de gällande priserna för ILVAs leveransformer, och debiteras returen. Vi vill göra dig uppmärksam på att varan ska vara demonterad till sitt förpackade skick samt vara ordentligt emballerad. 

1.3. Retur med postpaket 

Om du vill returnera varor som du har mottagit med postpaket, ska du använda den medskickade retursedeln samt lägga med ångerblanketten. Vi tar inte emot postpaket som saknar utdelning eller postpaket som skickas med efterkrav. Retur med postpaket kostar 79 kr och debiteras returen. Om varans originalförpackning saknas, kan det betyda att varans värde förringas. Så om du vill vara säker på att få tillbaka hela köpesumman, rekommenderar vi att varan returneras i originalförpackning. Om du på egen hand vill skicka en vara i retur, ska detta ske enligt nedanstående.

ILVA Logistik

Sadelmagervej 2

DK-7100 VEJLE

Märkning: Försäljningsordernummer

Dokumentation: Ångerblankett

2. Återbetalning av köpesumma

Om du utövar ångerrätten för ett helt köp, så får du tillbaka hela beloppet inklusive leveranskostnaderna som du har betalat till oss. Om du utövar ångerrätten för en del av ett köp, så återbetalas inte leveranskostnaderna. I händelse av en värdeminskning så subtraheras denna från återbetalningsbeloppet. Återbetalning av leveranskostnader gäller inte heller för extrakostnader till följd av att du har valt ett annat leveranssätt än den billigaste formen för standardleverans som vi erbjuder. Återbetalning sker utan onödigt dröjsmål och under alla omständigheter senast 14 dagar från det datum då vi fick besked om ditt beslut att häva köpet. Återbetalning genomförs till samma betalningsmedel som du använde vid den ursprungliga transaktionen, såvida du inte uttryckligen har bett om något annat. Vi kan hålla inne återbetalningen tills vi har fått varan i retur, såvida du inte innan har presenterat bevis för att du har returnerat den. 

2.1. Delvis retur 

Om du önskar att returnera endast en del av ditt köp, gäller ovanstående villkor. Dock kommer du vid delvis retur inte att få leveranskostnaderna åter.