Korg
Korg

DIY: Dekorera glas med fönstermålning

Behöver du lite inspiration för att få i gång julstämningen? Titta då här, för vi har gått in i den kreativa hörnan och hittat fönsterfärgen. Du kommer säkert ihåg den från när du var barn, men du kan enkelt använda den igen. Här har vi använt fönsterfärg för att dekorera olika typer av glas och på detta sätt skapa värmeljushållare med en personlig touch och gjort placeringskort på vinglas.

Värmeljushållare

Tycker du också att det är mysigt med levande ljus? Gör då som vi har gjort och gör dina egna värmeljushållare. Vi har helt enkelt tagit vanliga dricksglas, som vi har målat snöflingor på. Det är såklart bara fantasin som sätter gränserna så du bestämmer helt själv vilket motiv du vill ha. Det kan exempelvis vara granar eller julhjärtan. Om du någon gång skulle tröttna på din design så är det enkelt att pilla av ditt motiv.

Se videon här:

Glas som kan användas som värmeljushållare

Placeringskort

Placeringskort hör hemma på ett fint dukat bord. Det skapar lugn och ro hos både gäster och värd, då du som gäst inte behöver bestämma var du ska sitta, du kan helt enkelt bara slå dig ner och njuta av sällskapet. Som värd kan du också hjälpa till att skapa en god stämning genom att placera personer du tycker har något gemensamt bredvid varandra, och på så sätt inspirera in till goda samtal runt bordet. Gör som här och använd fönsterfärg för att skriva dina gästers namn direkt på glasen.

Glas du kan använda som placeringskort

Dela dina kreationer

Vi hoppas att du har fått lite inspiration här för att trolla fram julstämningen. Du kan naturligtvis även använda idén med fönsterfärg i andra sammanhang. En sak är säker - vi vill gärna se dina kreationer med fönsterfärg, så tagga gärna dina bilder med #ILVAsverige och @ILVAsverige, så hjälper du till att inspirera oss och andra.🤍