Korg
Korg

5 enkla inredningstips som skapar en mysig stämning

Det är hemma som du kan slappna av. Därför är det viktigt att ditt hem har en mysig känsla och skapar en inbjudande stämning. Önskar du att skapa en mysig och stämningsfull miljö hemma hos dig? Se mer här, och få 5 enkla inredningstips om hur du kan skapa en mysig och stämningsfull miljö i ditt hem. 

Sätt ljus på tillvaron 

Belysningen du väljer i din inredning har stor betydelse för hur rummet upplevs - och det finns många möjligheter: Kall, varm, skarp eller mjuk belysning? Taklampor, golvlampor, bordslampor eller vägglampor?  

När du väljer lampor är det bäst att säkerställa för en belysning som både är varm och mysig, men samtidigt kan vara praktisk om så är fallet. Är du tillexempel förtjust i att sitta på din favoritplats i soffan och läsa en bra bok, placera då en lampa vid sidan av soffan som ger bra med ljus utan att blända. 

Hemligheten bakom en mysig och stämningsfull belysning är att ha många små ljuskällor i rummet. Lampor med skärm i färgat glas är särskilt bra på att skapa en varm och mysig stämning.  

Du kan också använda dina lampor för att skapa fokus på bestämda detaljer i din inredning. Välj tillexempel en vacker bordslampa som kan stå tillsammans och belysa dina favorit stilleben i rummet.  

Pynta med personlighet

Personlig inredning är det som förvandla din bostad till ett hem med en mysig och hemtrevlig stämning. Använd precis de saker som just du tycker om i din inredning. Var inte rädda för att mixa gammalt arvegods eller loppisfynd med säsongens favoriter.  

Pynta dina väggar med bilder eller prints som gör dig på gott humör oavsett om det är fotokonst, grafiska print eller kloka citat. Du kan också pynta dina väggar med speglar, textiler, klockor, vägghängda krukor eller ljusstakar. Det är endast din fantasi som sätter gränser.  

Stilfull och praktisk förvaring

Bra förvaringslösningar kan hjälpa till att hålla ditt hem rent och prydligt - och det kan samtidigt se riktigt fint ut i din inredning. Välj några fina korgar i hyllan till alla dina småsaker eller en stor korg som kan stå på golvet och ge plats åt dina extra plädar eller kuddar.

Korgar kan också användas till att förvara leksaker eller handarbeten, sådant som kanske användas ofta men som gärna ska kunna plockas bort snabbt.  Korgar är både en praktiskt och enkel lösning för att plocka undan och göra ditt hem trevligt. Ett annat tips på hur du kan använda snygga korgar i din inredning, är att använda dem som krukor till dina växter.

Kryp ner under kuddar och plädar 

Kuddar och plädar skapar en mysig och inbjudande miljö och kan faktiskt vara till hjälp för att förbättra akustiken i ett rum. Med kuddar och plädar är det också enkelt att piffa upp din inredning, då de finns i ett hav av olika färger, mönster och tyger att välja mellan. 

Du kan välja att hålla dina kuddar och plädar i samma färgton, du kan addera några i kontrasterande färger eller kan du gå ”all in” på olika mönster och färger.

Om du är osäker på vad du tycker bäst om så börja med att hitta en kudde som du gillar och bygg vidare utifrån den - så har du helt plötsligt skapat din favoritkombination. 

Saknar du inspiration för att komma igång, kan du se här hur du kan kombinera prydnadskuddar på ett fint sätt.

Skapa liv i inredningen med växter

Som pricken över i’et kan gröna växter verkligen skapa liv och samspel i ditt hem. Det finns många möjligheter att ta in växter på i din inredning. Om du har ont om plats kan du pynta med amplar, små växter i hyllan eller ett par kvistar i en vacker vas. Har du mer plats kan du skapa en mysig oas med stora golvväxter.

Utöver att växter är dekorativa så är de faktisk också bra för hälsan. Många växter fungerar luftrensande och hjälper till med att förbättra inomhusklimatet i ditt hem. 

Har du inte gröna fingrar eller svårt med att hålla växter vid liv? Inga problem – i dag finns det ett stort urval av vackra och naturtrogna konstväxter, som du kan använda för att skapa samma mysiga stämning i ditt hem. 

Upptäck ILVAs inredningsuniversum