Vi skall alla ta ansvar för den värld som vi lever i

CO2

Vi arbetar kontinuerligt med att reducera påverkan på miljön och CO2 utsläppen, från det att varan blir transporterad från producenten och hela vägen hem till våra kunder. Detta gör vi bland annat genom att välja de rätta transportörerna som är aktiva kring miljötillägg samt vet vilka transportmedel och transportformer som uppfyller nuvarande och framtida krav. Utöver detta strävar vi efter att fylla upp våra bilar samt optimera transportvägar och lagerplatser för att reducera antal körda kilometer.

FSC-standarder

IDdesign som står bakom ILVA är medlem av FSC (Forest Stewardship Council). FSC är en märkning av trä som kommer från skogar som drivs på ett hållbart sätt. Certifieringen finns på alla våra trädgårdsmöbler, på en del utvalda pappersvaror såsom servetter och förvaringslådor samt på en del utvalda inomhusmöbler. Vi arbetar löpande på att utöka andelen FSC-certifierade inomhusmöbler. Utöver detta strävar vi efter att alla pappersvaror som säljs i våra butiker, samt kontorsartiklar som används internt i koncernen, är FSC certifierade. FSC-märket är din garanti på att du som kund kan köpa trä med gott samvete.

Miljövänliga madrasser

Våra madrasser håller generellt höga miljökrav och är producerade i miljövänliga, naturliga och hållbara material med stor respekt för miljön. Vi arbetar löpande på att förbättra oss för att kunna erbjuda ännu bättre varor inom detta område.