Personuppgiftslagstiftning

IDdesign A/S, Damvej 9, 8471 Sabro, CVR NR. 28505108, är dataansvarig för de upplysningar du ger till ILVA. Vi ser till att förvaringen och behandlingen av dina personupplysningar sker i överrensstämmelse med gällande lagstiftning.

När du handlar hos ILVA, samlar vi in och behandlar dina upplysningar

Vi använder oss av din vanliga data som namn, adress och kontaktupplysningar för att kunna behandla dina beställningar och sparar dem i vårt system. Vi använder endast din e-mailadress för att genomföra din beställning och för att genomföra kundundersökningar. Om du vill motta vårt nyhetsbrev krävs ett särskilt samtyckande från dig.

Vi använder inte ditt telefonnummer för att kontakta dig för försäljning. Vi kontaktar dig endast via telefon om det är problem med din beställning och/eller för att ge besked angående leverering.

Dina kreditkorts uppgifter krypteras och sänds direkt till vår betalningsleverantör och sparas därmed inte i ILVAs system. Vi använder nordens största online betalningsleverantör, DIBS Payment Service.

Behandling av dina personuppgifter är nödvändig för att slutföra din beställning, vilket är enligt lag. Vi sparar din data i 5 år efter ditt köp. Om du tar ett lån via ILVAs finansiella samarbetspartners sker detta helt utanför ILVA och endast med ILVAs finansiella samarbetspartner. ILVA har inte tillgång till denna data.

Vi förvarar din data under en relevant tidsperiod och enligt det tidsrum som lagen kräver, exempelvis för reklamationsrätten enligt köplagen.

När du använder vår hemsida, samlar vi in och behandlar dina upplysningar

När du använder vår hemsida placerar vi ut cookies. Du kan läsa mer om cookies här. ILVA får löpande statistiska upplysningar från våra databehandlare, (leverantören av våra nätbaserade tjänster) angående besökarna till vår sajt. Det är dock inte möjligt att identifiera enskilda personer utifrån dessa upplysningar.

När du surfar på internet lämnar du ett ”elektroniskt spår” efter dig. Det avslöjar, var på vår sajt du har varit. När du har besökt ilva.se, kommer vi veta följande om dig:

  • Vilka sidor du har tittat på och när
  • Vilken webbläsare du använder
  • Vilken IP-adress du har

Vi använder de tekniska upplysningarna för att ta reda på hur våra besökare beter sig för att hitta information på vår sajt. Till exempel kan vi se om de startar besöket på startsidan och sedan klickar sig vidare, eller om besökarna kommer in på en av undersidorna på sajten först, då efter exempelvis en sökning på internet.

Om du chattar med oss på vår hemsida, kommer chatthistoriken raderas inom ett dygn.

Vem har åtkomst till upplysningarna?

Det är enbart personer från IDdesign A/S samt den ansvarige hos vår databehandlare som ovannämnd data överlämnas till. Dina upplysningar kommer aldrig säljas till tredjepart. De ges endast vidare i den grad det är nödvändigt för att kunna hålla vårt avtal. Exempelvis för att kunna leverera dina varor via vår transportfirma eller genom korrigering av en reklamation med hjälp av en reparatör.

Din personliga data kan komma att användas i polisärenden, i fall då exempelvis falska betalningar anmälts. Vi lämnar ut kontoupplysningar och andra personliga upplysningar när vi anser det nödvändigt för att följa gällande lagstiftning och för att undgå lurendrejeri och bedrägeri exempelvis när det gäller kreditkort.

Dina rättigheter som datasubjekt

Som registrerad har du följande rättigheter, som du alltid har möjlighet att tillämpa gentemot IDdesign

  • Du har rätt till att få information kring vilka personuppgifter vi behandlar om dig.
  • Du har rätt till att få de personuppgifter vi har registrerade om dig rättade och uppdaterade.
  • Du har rätt till att få de personupplysningar vi har registrerade om dig borttagna. Om du vill ha dina upplysningar raderade, raderar vi alla upplysningar som vi inte enligt lag måste spara.

Önskar du använda din rätt till insyn, korrekta och aktuella upplysning eller få dina uppgifter raderade, kan du maila oss på persondata@iddesign.dk.

Säkerhet

Vi skyddar dina personuppgifter och har satt upp interna regler kring informationssäkerhet, som innehåller instruktioner och åtgärder, som beskyddar dina personupplysningar mot oauktoriserat offentliggörande och mot att utomstående får tillgång eller kännedom om dina uppgifter. Vi har fasta förfaranden för att skydda dina uppgifter. För att undvika dataförluster tar vi löpande backuper av vår data. Vi skyddar även konfidentialiteten och äktheten av din data med hjälp av kryptering.

Vid händelse av ett säkerhetsöverträdande som innebär en hög risk för att du ska drabbas för, ID-stöld, ekonomisk förlust eller annan väsentlig olägenhet, kommer vi informera dig om säkerhetsrisken så snart som möjligt.

Om du har frågor kring ovanstående, är du välkommen att kontakta oss på persondata@iddesign.dk.

Klagomål

Du har möjlighet att klaga över vår behandling av dina personupplysningar till Datainspektionen. Se kontaktupplysningar och mer om hur klagomålet går till här: www.datainspektionen.se.