Frakt och leverans


Observera att det förekommer skillnader i villkor gällande frakt och leverans beroende på om ditt köp är genomfört i vår fysiska butik eller om ditt köp är genomfört i vår webshop www.ilva.se. Vid köp i vår fysiska butik, vänligen se nederst på sidan. 

Leverans vid köp online

Leverans av möbler med fraktbil

Priser och villkor för leverans av möbler beror på ditt postnummer. Läs mer om ILVAs leveransvillkor här. Har du frågor kring frakt och leverans oavsett postnummer är du välkommen att kontakta ILVAs kundservice på 040-600 3000

Leverans inom postnummer 20000-29999 sker med ILVAs egna bilar till ett pris av 550 kr. inklusive inbärning.

Leverans inom postnummer 10000-19999 och 30000-76999 sker med extern transportör CONWAY till ett pris av 1299 kr. Leverans sker inom 15 arbetsdagar till trottoarkant med en man per bil, d.v.s. ingen bärhjälp. Transportören kontaktar dig via sms eller e-post dagen innan leverans med närmre information och bokning av leveranstid. 

Leverans inom postnummer 77000–99999 sker med extern transportör Conway, till ett pris av 3999 kr. Leverans sker inom 15 arbetsdagar till trottoarkant på engångspall med en man per bil, d.v.s. ingen bärhjälp. Transportören kontaktar dig via sms eller e-post dagen innan leverans med närmre information och bokning av leveranstid.  

Leverans med Post

Heminredning (galleri, lampor, hantverkskonst och textiler) levereras med PostNord till ett pris av 79 kr. och skickas från vårt centrallager i Danmark. Vi kan inte upplysa om ett bestämt leveransdatum, dock avsänds din order inom 5 arbetsdagar. Observera att PostNords villkor för leverans gäller om din order skickas med post.

Har du beställt mer än en produkt kan din order eventuellt delas i fler leveranser, beroende på om varan är för stor/tung att skicka tillsammas eller om varan kommer från olika lager. Vi kan ej garantera att varorna ankommer samma dag.

Har du frågor om leveranser med PostNord är du välkommen att kontakta ILVAs webshop.

Leverans vid köp i vår fysiska butik

När du köper din vara kan du välja att få den hemlevererad. Du får ett sms/mejl från oss så snart varan är klar och tidpunkt för hemleverans kan bokas. Observera att vi måste ha mottagit full betalning för varorna innan vi kan expediera din leveransbokning. Betalning ska vara oss till handa senast 4 vardagar före avtalad leverans.

ILVA har flera olika leveransformer med priser från 550 kr. Det är viktigt att tydligt framföra för säljaren i varuhuset vilken form av leverans ni önskar. Det ska även framgå på ordern för att den ska vara giltig. Få överblick över våra leveransformer nedan och välj den som passar dig bäst. 

  • Från 550 kr - leverans. Leverans av två fraktmän som bär in dina möbler och placerar dem i hemmet inom rimliga gränser. Observera att uppackning, städning och bortkörning av emballage inte är en del av denna leveransservice.
  • Från 850 kr - leverans och montering. Leverans sker med två fraktmän som bär in soffa/madrass/fåtölj på anvisad plats i bostaden och monterar dem. Önskas vidare montering av annan soffa/madrass/fåtölj kostar det 300 kr per enhet.
  • 1250 kr - leverans och bortkörning. Leverans av två fraktmän till önskad plats i bostaden samt bortkörning av dina gamla möbler. Vi tar de möbler i retur som motsvarar de vi levererar. Det enda du behöver göra är att eventuellt dela dina möbler.
  • 1550 kr - leverans, montering og bortkörning. Leverans av två fraktmän till önskad plats, montering och bortkörning av din gamla soffa/madrass/gungstol.
Ovanstående service gäller inom följande postnummer: 20000-29999. Utställningsmodeller, galleri, speglar, hantverk och textiler levereras ej med fraktbil. Kontakta ILVA varuhuset i Malmö för mer information gällande leverans från varuhus.

Läs också våra leveransvillkor, här framgår det vad du behöver vara uppmärksam på vid leverans.