Ångerrätt och öppet köp

  1. Ångerrätt
  2. Öppet köp

Var uppmärksam på att villkoren för återlämning skiljer sig om du har handlat på ilva.se eller i fysisk butik.

1. Ångerrätt

När du som konsument handlar på www.ilva.se, så har du 14 dagars ångerrätt i enlighet med lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Detta innebär att du alltid har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att du har mottagit din vara. Det är du som konsument som står för returfrakten och varan ska returneras omonterad och välemballerad men helst i originalförpackning. Om varan är skadad, saknar emballering/originalförpackning, saknar delar, eller har använts, så kan detta medföra ett avdrag på återbetalningsbeloppet.

Om du vill ångra ditt köp från www.ilva.se så ber vi dig att ta kontakt med kundservice tillsammans med ordernumret ärendet gäller. Du har även möjlighet att vända dig till den fysiska butiken för att returnera där. Du kan även utöva din ångerrätt genom att sända oss ångerblanketten som konsumentverket har tagit fram.

Hämta ångerblankett

Ångerrätten gäller ej hygienvaror med bruten förpackning, t.ex. huvudkuddar, sängkläder, lakan, täcken, bäddmadrasser, sängar, o.s.v.

1.1. Goda råd i förhållande till ångerrätten

Vi rekommenderar att du sparar varans originalemballage och returnerar varan i denna. Om du returnerar en vara som är skadad eller använd på ett sätt som minskar varans värde, förbehåller vi oss rätten att reducera återbetalningen. Du bär själv ansvaret för varan/varorna till dess att vi har mottagit den/dem.

Var uppmärksam på att du ska vara försiktig när du monterar och/eller demonterar din vara/dina varor. Skador på varan kan nämligen betyda att varans värde minskas och att det kan ha betydelse för hur stor del av köpesumman du kan få tillbaka.

1.2. Retur

Du ska returnera varan till oss utan onödigt dröjsmål och inom 14 dagar från att du har meddelat oss att du utövar din ångerrätt. Du är ansvarig för varans skick tills det att den är återlämnad. Om du har beställt en vara till postombud så är returen gratis med retursedeln som medföljer, annars står du som konsument för returfrakten. Du kan välja att returnera med våra leveranssätt alternativt till den fysiska butiken. Vi tar inte emot paket utan avtalad leverans eller paket som skickas mot postförskott.

1.3. Återbetalning

Om du utövar ångerrätten för ett helt köp, så får du tillbaka hela beloppet inklusive leveranskostnaderna som du har betalat till oss. Om du utövar ångerrätten för en del av ett köp, så återbetalas inte leveranskostnaderna. I händelse av en värdeminskning så subtraheras denna från återbetalningsbeloppet. Återbetalning av leveranskostnader gäller inte heller för extrakostnader till följd av att du har valt ett annat leveranssätt än den billigaste formen för standardleverans som vi erbjuder. Återbetalning sker utan onödigt dröjsmål och under alla omständigheter senast 14 dagar från det datum då vi fick besked om ditt beslut att häva köpet. Återbetalning genomförs till samma betalningsmedel som du använde vid den ursprungliga transaktionen, såvida du inte uttryckligen har bett om något annat. Vi kan hålla inne återbetalningen tills vi har fått varan i retur, såvida du inte innan har presenterat bevis för att du har returnerat den.

2. Öppet köp

Vi erbjuder 30 dagars öppet köp på alla varor som är köpta genom den fysiska butiken och börjar gälla från den dag då du fick din vara. För att du ska kunna utnyttja öppet köp så kräver det att du uppvisar köpbevis som t.ex. kvitto och orderbekräftelse. Därtill måste varan vara oanvänd och i obruten originalförpackning. Du ska även returnera varan utan onödigt dröjsmål till oss och det är du som står för returfrakten. Om du önskar utnyttja öppet köp för en specialbeställd vara, så gäller tidigare nämnda villkor samt att där tillkommer en avbeställningsavgift på 25% av priset du betalade för varan. Avbeställningsavgiften gäller även om du önskar avbryta en pågående beställning av en specialbeställd vara. Specialbeställda varor är markerade med "specialbeställning" på din orderbekräftelse.

Varor som är köpta i befintligt skick, t.ex. utställningsexemplar, omfattas inte av öppet köp.