4 trevliga jul-DIY

15. nov 2019

Ingen jul utan pynt! Julen är en härlig tid då den bjuder in till stunder där man kan vara lite extra kreativ. Dekorationer, julpynt och inte minst iögonfallande gåvor - se här, hur du enkelt kan göra julen ännu roligare och mer personlig med få medel.

Jullyktor

Skapa årets juldekoration

Snygga julklappar

Pynt till julbordet

Jullyktor

Ta fram dina snyggaste jullyktor och ge dem en härlig jul-touch. Här får du tre tips på hur du kan skapa extra julstämning med lyktorna.

1/ Använd fönsterfärg eller tusch som kan tvättas bort och måla upp julmotiven på glaset på lyktorna. Kanske kommer snöflingor, julgranar eller små tomtenissar att pryda ditt jullandskap.

2/ Använd utrymmet i lyktorna för extra julpynt. Fyll lyktorna med dina favorit-julkulor och skapa ett överväldigande juluniversum som både kan stå på egna ben och tillsammans med annat julpynt. Det är ett enkelt sätt att pynta med snygga julkulor om du inte är den lyckliga ägaren av en julgran.

3/ Använd lyktorna på ett nytt sätt och glöm allt vad stearinljus heter. Stoppa in en ljusslinga i lyktorna tillsammans med annat julpynt. Så håller lyktorna sig fina hela julen och fungerar både inne som ute.

Juldekoration

Skapa årets juldekoration på ett snyggt fat eller i en snygg skål. På detta sätt får du juldekoration som passar in perfekt i hemmet som är vänligare mot plånboken. Om du köper en ny skål eller ett nytt fat inför årets dekoration så bör du kika efter exemplar som du kan återanvända så att du får ut det mesta av ditt köp.

Julklappsinpackning

Finns där något bättre än att få ett snyggt paket som någon har lagt mycket engagemang vid? Ge dina julklappar en personlig prägel med skiftande papper och snygga band. Pynta klapparna med element från naturen och handskrivna kort. På så sätt kommer de med säkerhet att gå hem hos mottagaren.

Bordspynt

När julafton närmar sig och bordet ska dukas, handlar det om att vara kreativ. Om du vill skilja dig ur mängden och komma bort från de traditionella servetterna och stearinljusen, så får du här ett litet tips som kombinerar dukning, julpynt och stearinljus-hygge i ett paket. Välj dina mest juliga favoriter och lägg dem i vinglas. Vänd därefter på glasen och placera blockljus i dina favoritfärger ovanpå. Smart, eller hur? Psst. Pyntet kan användas till alla årets festligheter och det är endast fantasin som sätter gränser.

Känner du dig inte helt färdig? Få mer av julen här

Till-och-från julkort

Julklappar under 500 kr