Korg
Korg

Blixtsnabb uppgradering av vardagsrummet - till en mindre kostnad

Behöver du något nytt att titta på eller något nytt att komma hem till? Då kan det vara en bra idé att börja i vardagsrummet och ge den en makeover. Det kan låta mödosamt, men det behöver varken vara superkrävande eller enormt dyrt. Här guidar vi dig till hur du kan ge ditt vardagsrum en kvick makeover – och med en liten slant därtill.

De finaste textilierna

Ett enkelt sätt att skapa förändring och nytt liv i vardagsrummet på är med hjälp av sköna textilier. Det kan exempelvis vara prydnadskuddar, plädar och golvmattor. De fina textilierna ger vardagsrummet ett nytt uttryck. Om du t.ex. har blivit trött på din grå soffa, så kan du piffa upp den med nya, färgrika prydnadskuddar och en inbjudande pläd. Eller så har du kanske redan tänkt på detta – då kan det vara en bra idé med en härlig, mjuk golvmatta under soffbordet.

Plats för det lilla extra

Vill du kombinera det nya, snygga uttrycket med en ny, praktisk möbel i vardagsrummet? Då kan vi rekommendera dig att gå på jakt efter en puff eller fotpall. Rund, fyrkantig? Ska den vara stor eller liten? Möjligheterna är många och en skön puff adderar något extra till ett vardagsrum som behöver ett litet lyft. Samtidigt kan puffen eller fotpallen fungera som en liten extra sittplats när du har gäster. Eller så kan du vila fötterna på den när du känner för att slappna av i soffan.

Dekoration för alla smaker

Det finns inget så bra som att använda små dekorationsföremål för att piffa upp inredningen. Ljusstakar, vaser, blomkrukor eller kanske vackra bilder och plakat på väggarna. Med få medel kan du utforma scenen i ditt vardagsrum och skapa en inredning som passar din personlighet och stil. Det är de små sakerna i inredningen som gör att hemmet står ut på sitt eget unika sätt.

Önskar du ytterligare inspiration? Läs mer här: