4 trevliga jul-DIY

Ingen jul utan pynt! Julen är en mysig tid då man kan vara lite extra kreativ. Dekorationer, julpynt och inte minst iögonfallande gåvor - se här, hur du enkelt kan göra julen ännu roligare och mer personlig, utan att det kostar för mycket.

Jullyktor

Skapa årets juldekoration

Snygga julklappar

Pynt till julbordet

Jullyktor

Ta fram dina snyggaste jullyktor och ge dem en härlig jul-touch. Här får du tre tips på hur du kan skapa extra julstämning med lyktorna.

1/ Använd fönsterfärg eller tusch som kan tvättas bort och måla upp julmotiven på glaset på lyktorna. Kanske kommer snöflingor, julgranar eller små tomtenissar att pryda ditt jullandskap.

2/ Använd utrymmet i lyktorna för extra julpynt. Fyll lyktorna med dina favorit-julkulor och skapa ett överväldigande juluniversum som både kan stå på egna ben och tillsammans med annat julpynt. Det är ett enkelt sätt att pynta med snygga julkulor om du inte är den lyckliga ägaren av en julgran.

3/ Använd lyktorna på ett nytt sätt och glöm allt vad stearinljus heter. Stoppa in en ljusslinga i lyktorna tillsammans med annat julpynt. Så håller lyktorna sig fina hela julen och fungerar både inne som ute.

Julgrupp

Gör din egen julgrupp på ett snyggt fat eller i en vacker skål. Lägg till ett eller flera stearinljus, för att skapa en extra julig stämning. Gör du den själv får du en personlig julgrupp, som är snällare mot plånboken.

Om du köper en ny skål eller ett nytt fat till julgruppen, så bör du kika efter exemplar som du kan återanvända så att du får ut det mesta av ditt köp.

Julklappsinslagning

Finns det något bättre än att få ett snyggt paket? Ge dina julklappar en personlig touch med olika inslagspapper och snygga presentband. Pynta klapparna med naturligt pynt och handskrivna kort. Detta kommer garanterat att glädja mottagaren.

Bordspynt

När julafton närmar sig och bordet ska dukas, handlar det om att vara kreativ. Om du vill skilja dig ur mängden och komma bort från de traditionella servetterna och stearinljusen, så får du här ett litet tips som kombinerar dukning, julpynt och stearinljus-hygge i ett paket. Välj dina mest juliga favoriter och lägg dem i vinglas. Vänd därefter på glasen och placera blockljus i dina favoritfärger ovanpå. Smart, eller hur? Psst. Pyntet kan användas till alla årets festligheter och det är endast fantasin som sätter gränser.

Vill du ha mer julinspiration? Se här:

TILL OCH FRÅN KORT

Julklappar under 500 kr